Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει πώς οι δρόμοι στην Ντέρνα, στη Λιβύη, πλημμύρισαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, στη διάρκεια των πλημμυρών που έφερε η κακοκαιρία Daniel, με αποτέλεσμα να σπάσουν δύο φράγματα στα περίχωρα της πόλης-λιμανιού.


Το βίντεο είναι από την περασμένη Δευτέρα που «χτύπησε» η κακοκαιρία τη Λιβύη και δείχνει τα ορμητικά νερά να κατακλύζουν την κοιλάδα Ντέρνα, σαρώνοντας ό,τι βρήκαν στο διάβα τους.


Στην αρχή του βίντεο επικρατεί σχετική ηρεμία, αλλά ύστερα από μόλις 25 δευτερόλεπτα, εμφανίζονται στις εικόνες τα οχήματα να παρασύρονται από τα νερά.

Ο δήμαρχος της πόλης της Ανατολικής Λιβύης προειδοποίησε χθες ότι ο αριθμός των νεκρών από τις πρωτοφανείς πλημμύρες ενδέχεται να φθάσει τις 20.000.

Χιλιάδες θύματα έχουν ήδη ταφεί σε μαζικούς τάφους, εν μέσω ισχυρισμών ότι πολλές ζωές θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν η Λιβύη διέθετε ένα καλύτερο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης.

Η λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Ντέρνα έχει εκτοξευθεί σε 11.300.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες αναζήτησης στην περιοχή, μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel το βράδυ της Κυριακής σε πολλές πόλεις της Ανατολικής Λιβύης.