Για επικίνδυνα επίπεδα ακτινοβολίας του iPhone 12 κάνουν λόγο Γάλλοι ειδικοί, οδηγώντας τη Γαλλία στην απόφαση να απαγορεύσει την πώλησή του.

Το Βέλγιο εξετάζει επίσης το iPhone 12 και τα επίπεδα ακτινοβολίας του, ενώ η Γερμανία ανακοίνωσε πως η διαδικασία που ακολούθησε η Γαλλία θα καθοδηγήσει την Ευρώπη όσον αφορά τα μέτρα που θα πρέπει ενδεχομένως να λάβει.

Το Βέλγιο ανακοίνωσε σήμερα πως θα εξετάσει τους ενδεχόμενους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το iPhone 12 της Apple. Την Τρίτη (12.09.2023), η γαλλική Εθνική Υπηρεσία Συχνοτήτων (ANFR) ζήτησε από την Apple να σταματήσει τις πωλήσεις του iPhone 12 στη Γαλλία, αφού δοκιμές έδειξαν πως ο Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης (SAR) του τηλεφώνου -δείκτης του ρυθμού απορρόφησης της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων από τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος- είναι υψηλότερος από το επιτρεπόμενο.

Η Apple ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, πως το iPhone 12, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020, έχει πιστοποιηθεί από πολλούς διεθνείς οργανισμούς ότι τηρεί τις προδιαγραφές για την ακτινοβολία και πως η εταιρεία αμφισβητεί τα ευρήματα της Γαλλίας.