Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε χτες στην Πορτογαλία με θύμα ένα μόλις 10 μηνών κοριτσάκι το οποίο είχε ξεχάσει ο πατέρας του στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πατέρας του μωρού, λέκτορας και διευθυντής τμήματος σε πανεπιστήμιο στην Αλμάδα, πιστεύεται ότι ξέχασε να το αφήσει στο βρεφονηπιακό σταθμό του πανεπιστημίου πριν πάει κατευθείαν στο γραφείο του, αφήνοντάς το στο σταθμευμένο αυτοκίνητο στις 8 το πρωί. Ο πατέρας του το άφησε κλειδωμένο στο αυτοκίνητο ενώ κανείς δεν αντιλήφθηκε το βρέφος.

Οι ερευνητές επεξεργάζονται τη θεωρία ότι το μωρό, που ονομαζόταν Μανταλένα, κοιμόταν ενώ οι θερμοκρασίες έξω έφταναν τους 26 βαθμούς Κελσίου με το εσωτερικό του αυτοκινήτου πιθανότατα να ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι τις 15:30, περισσότερες από επτά ώρες αργότερα, ο πατέρας επέστρεψε στο αυτοκίνητό του, βρίσκοντας με τρόμο την κόρη του αναίσθητη στο καρεκλάκι της. Άμεσα κλήθηκαν γιατροί, ενώ τις προσπάθειες ανάνηψης έκανε ένας φοιτητής που είχε εκπαιδευτεί για ΚΑΡΠΑ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η μητέρα του κοριτσιού, η οποία φέρεται να έφτασε στο σημείο την ώρα που έφτασαν τα επείγοντα, λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη.

Η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε αργότερα για αυτοψία, ενώ το αυτοκίνητο ρυμουλκήθηκε για ιατροδικαστικές εξετάσεις.