Εκτάκτως πραγματοποίησε αναστροφή στον αέρα και επέστρεψε στην Ατλάντα των ΗΠΑ μια πτήση της Delta που είχε ως προορισμό τη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, το Airbus A350 γύρισε εσπευσμένα πίσω στην Ατλάντα, καθώς ένας επιβάτης εμφάνισε έντονη διάρροια.

Όπως αναφέρει η New York Post, δύο ώρες μετά την απογείωση, o πιλότος της Delta επικοινώνησε με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας στην Ατλάντα και ζήτησε άδεια για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και να προσγειωθεί εξαιτίας «ζητήματος βιολογικού κινδύνου». Όπως ανέφερε, ένας επιβάτης παρουσίασε διάρροια και γι' αυτό ήταν επιβεβλημένη η επιστροφή.

Σε άλλο αεροσκάφος

Σύμφωνα με το Flightradar24, μετά την προσγείωση στην Ατλάντα οι επιβάτες και το πλήρωμα μεταβιβάστηκαν σε άλλο αεροσκάφος και η πτήση DL194 έφτασε στη Βαρκελώνη στις 5:10 μ.μ. την επόμενη ημέρα, περίπου 8 ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα άφιξης.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν ο επιβάτης με τις στομαχικές διαταραχές βρισκόταν στο αεροσκάφος, όταν προσγειώθηκε τελικά στην Ισπανία. Κατά τις ίδιες πηγές, το Airbus A350 καθαρίστηκε διεξοδικά από τα συνεργεία της Delta και χρησιμοποιήθηκε για μία άλλη πτήση. Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι υπήρχε ένα ιατρικό πρόβλημα στο αεροσκάφος και χρειάστηκε να επιστρέψει στην Ατλάντα για να καθαριστεί. Η διάρροιας Delta δεν ανέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες για τη φύση του ιατρικού προβλήματος.