Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε σήμερα στο νοσοκομείο τον Τούρκο μεγιστάνα Αλί Σαμπανσί, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Κωνσταντινούπολη μετά το ναυτικό ατύχημα που είχε στους Λειψούς.

Ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφθηκε επίσης και τη σύζυγο του Αλί Σαμπανσί, Βουσλάτ Ντογκάν Σαμπανσί, η οποία είχε και αυτή τραυματιστεί στο ίδιο ατύχημα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Millyet».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ερντογάν ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τους και έμεινε για 45 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί πως συνοδευόταν, μεταξύ άλλων, από τον πρόεδρο του Αθλητικού Ομίλου της Φενερμπαχτσέ, Αλί Κοτς.

Τα νεότερα για την υγεία του Τούρκου μεγιστάνα Αλί Σαμπανσί

Σε δήλωση της κτηματομεσιτικής Esas Holding, ιδιοκτησίας (μεταξύ άλλων) του Αλί Σαμπανσί, αναφέρεται πως η θεραπεία του Αλί Σαμπανσί συνεχίζεται σε απλό θάλαμο. Ουσιαστικά επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ των τουρκικών μέσων την προηγούμενη εβδομάδα, που ανέφεραν πως ο μεγιστάνας θα έβγαινε από τη ΜΕΘ είτε σήμερα είτε αύριο Τρίτη.

Υπενθυμίζεται πως όλα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης 24 Αυγούστου: Ο Αλί Σαμπανσί, ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες του επιχειρείν της Τουρκίας, πήγαινε να δειπνήσει στη Λέρο μαζί με τη σύζυγό του, Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί, απολαμβάνοντας, μαζί με τα παιδιά τους, τις διακοπές τους, με το ζευγάρι να γιορτάζει τη 13η επέτειο του γάμου του. Το σκάφος προσέκρουσε σε βράχια, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως καθοριστική για το ατύχημα ήταν η έλλειψη GPS.

Ο Σαμπανσί και η σύζυγός του, αφού διακομίστηκαν στη Λέρο, μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου αρχικά νοσηλεύονταν σε καταστολή.

Στον 54χρονο επιχειρηματία έγιναν κρίσιμες επεμβάσεις, με τους Έλληνες γιατρούς να δίνουν «ολονύχτια μάχη» για να τον σώσουν: σημειώνεται πως για τον Σαμπανσί κρίθηκε απαραίτητη η αφαίρεση σπλήνας, η οποία έγινε στη Λέρο, ενώ επίσης του τοποθετήθηκε στεντ λόγω ρήξης αορτής. Η σύζυγός του είχε τραυματιστεί βαριά στο πρόσωπο και στο στόμα.