Μια σπάνια ασθένεια κρατά τον Ισπανό τραγουδιστή Ενρίκε Ιγκλέσιας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, τις μουσικές σκηνές και τις ζωντανές εμφανίσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Marca», ο Ιγκλέσιας πάσχει από ένα σπάνιο ιατρικό φαινόμενο, γονιδιακό, αποτέλεσμα μιας γενετικής μετάλλαξης, που ονομάζεται «situs inversus» ή «situs inversus totalis» (αναστροφή οργάνων). Πρόκειται για μια κατάσταση που τα εσωτερικά όργανα ενός ανθρώπου είναι ανάποδα σε σχέση με τη φυσιολογική διάταξη.

Αν και το «situs inversus» μπορεί να φαίνεται ανησυχητικό στην αρχή, οι περισσότεροι άνθρωποι που το έχουν δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Η πάθηση επηρεάζει ένα άτομο σε κάθε 20.000 ανθρώπους στον κόσμο, είναι γενετικής φύσεως και συνοδεύεται συνήθως και από άλλες δυσπλασίες, όπως η πολυσπληνία ή το σύνδρομο Kartagener, με χρόνια ιγμορίτιδα (λόγω υπογένεσης ή αγένεσης των παραρρινίων κόλπων) ή βρογχιεκτασία, μεταξύ άλλων, ή ακινησία των βλεφαρίδων.

Ο γιος του Χούλιο Ιγκλέσιας ετοιμάζεται αυτό το διάστημα για την περιοδεία του με το όνομα «The Trilogy Tour», που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023, ταξιδεύοντας σε πολλά μέρη του κόσμου, μαζί με τον Ρίκι Μάρτιν και τον Pitbull. Ωστόσο, δεν ήταν σε καλή κατάσταση και αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα για να ανακάμψει και να επιστρέψει με περισσότερες δυνάμεις, όπως έγραψε το ισπανικό Μέσο.