Συνδιάσκεψη κορυφής για το μέλλον της βρετανικής μοναρχίας συγκαλεί στην Αγγλία ο βασιλιάς Κάρολος Γ ́ στο κάστρο Μπαλμόραλ.

Στη βασιλική διαβούλευση, στην οποία όπως είχε προαναγγείλει η «Mirror» θα λάβουν μέρος -εκτός από τον ίδιο και τη βασίλισσα Καμίλα- ο διάδοχος του θρόνου, Ουίλιαμ, και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, θα αποφασιστούν οι ρόλοι που θα αναλάβει ο καθένας τους στο εγγύς μέλλον.

Βασική αποστολή του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, που αποτελούν και τους σταρ του οίκου των Ουίνδσορ λόγω της δημοφιλίας τους, θα είναι ως φαίνεται η «επανασυγκόλληση» της Βρετανικής Κοινοπολιτείας που κατά τον Κάρολο αποτελεί την καρδιά του Στέμματος.

Κεφαλαιοποίηση της αγάπης του κόσμου

Κύκλοι του παλατιού ανέφεραν πως, σύμφωνα με την παρακαταθήκη που άφησε πίσω της η Ελισάβετ Β ́, στόχος της μοναρχίας είναι όχι μόνο η συνέχιση του θεσμού αλλά κυρίως η ενδυνάμωσή του. Έτσι, πέρα από την ατζέντα τους, που περιλαμβάνει ταξίδια στο εξωτερικό, δημόσιες υποχρεώσεις και βασικούς στόχους για τον επόμενο χρόνο, ο Κάρολος σκοπεύει να ζητήσει από τον Ουίλιαμ και την Κέιτ να διασφαλίσουν το δικό τους μέλλον στον θρόνο, κεφαλαιοποιώντας την αγάπη που δείχνει γι’ αυτούς ο κόσμος.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση στις ΗΠΑ για τις προσωπικότητες με διεθνή ακτινοβολία, οι Αμερικανοί έδωσαν στον πρίγκιπα της Ουαλίας την πρώτη θέση.

 

Αλλά και ο Κάρολος με την Καμίλα προγραμματίζουν ένα ταξίδι στην Κένυα, στην Ανατολική Αφρική -ήταν το μέρος όπου η μητέρα του πληροφορήθηκε τον θάνατο του πατέρα της, Γεωργίου Στ ́, και έμαθε πως θα γινόταν βασίλισσα στα 25 της-, καθώς και επίσημες επισκέψεις στον Καναδά και την Αυστραλία.

Δημοσιευθηκε στην Απογευματινή