Επιστολή που μετράει 41 χρόνια ύπαρξης, γραμμένη από τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, περιήλθε στην κατοχή της «The Post» και είδε το φως της δημοσιότητας. 

Κάθε συμβάν 41 ετών είναι ενδιαφέρον, πολλώ δε μάλλον το ότι ο Ομπάμα έγραψε σε πρώην του πως «κάνω καθημερινά έρωτα με άνδρες, αλλά στη φαντασία», σύμφωνα με επιστολή του 1982, που περιήλθε στην κατοχή της «The Post». Η επιστολή ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια, μετά τη μακροσκελή και περιπετειώδη συνέντευξη του βιογράφου του Ομπάμα, Ντέιβιντ Γκάροου.

«Όσον αφορά στην ομοφυλοφιλία, πρέπει να πω ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να απομακρυνθεί κανείς από το ‘’παρόν’’, μια άρνηση, ίσως, να διαιωνίσει την ατελείωτη φάρσα της επίγειας ζωής. Βλέπετε, κάνω έρωτα με άντρες καθημερινά, αλλά στη φαντασία», έγραψε ο Ομπάμα, 21 ετών τότε, στην Άλεξ ΜακΝίαρ (Alex McNear), τον Νοέμβριο του 1982.



«Ελπίζω να μπορώ να σκέφτομαι με "ανθρώπινους" όρους και όχι ως γυναίκα σε διαμάχη με τους άντρες. Ωστόσο, επιστρέφοντας στο σώμα, βλέπω ότι έχω γίνει άνδρας -και σωματικά- και έτσι επιλέγω να αποδεχτώ αυτό το γεγονός», προσέθεσε.



Η ΜακΝίαρ, η οποία έβγαινε με τον Ομπάμα κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Occidental College στο Λος Άντζελες, απέσυρε τις «πρόστυχες» παραγράφους, τις οποίες ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ιστορικός, Ντέιβιντ Γκάροου, συμπεριέλαβε στο βιβλίο του.

Η επιστολή ανήκει σήμερα στο Πανεπιστήμιο Emory, το οποίο δεν επιτρέπει τη φωτογράφιση ή την απομάκρυνσή της. Αντ' αυτού, ο φίλος του Γκάροου, ο Χάρβεϊ Κλερ, απομαγνητοφώνησε τις παραγράφους με το χέρι και τις έστειλε στον συγγραφέα.