Τραγωδία δίχως τέλος στη Χαβάη από τις φωτιές που έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 36 άνθρωποι. 

Από τις πυρκαγιές που τροφοδοτούνται από τους ανέμους έχει καταστραφεί ακόμη μεγάλο μέρος του θερέτρου Λαχέινα στο νησί Μάουι της Χαβάης, όπως έκανε γνωστό αργά το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) σε ανακοίνωσή της η Κομητεία Μάουι.

Η δυτική πλευρά του νησιού έχει σχεδόν αποκοπεί με έναν αυτοκινητόδρομο να παραμένει ανοικτός και αρκετές χιλιάδες ανθρώπους να προσπαθούν να απομακρυνθούν.

Μερικοί άνθρωποι έπεσαν στον ωκεανό για να ξεφύγουν από τον καπνό και τις φλόγες. «Έχουμε τη χειρότερη καταστροφή που έχω δει ποτέ. Όλη η Λαχέινα έχει καεί. Είναι σαν Αποκάλυψη», λέει ο κάτοικος της Λαχέινα Μέισον Τζάρβι που διέφυγε από την πόλη.

Ο Τζέρβι έδειξε στο Ρόιτερς φωτογραφίες που τράβηξε κατά μήκος της παραλίας της Λαχέινα όπου τα πάντα έχουν γίνει στάχτη. Καθώς φορούσε κοντό παντελόνι, έδειξε επίσης καψίματα στο μηρό του, τα οποία είπε πως έπαθε καθώς οδηγούσε το ηλεκτρικό ποδήλατό του ανάμεσα στις φλόγες για να σώσει τον σκύλο του.

Αεροφωτογραφίες εικονίζουν στήλες καπνού να υψώνονται από το ένα τετράγωνο μετά το άλλο στη Λαχέινα, που είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός στο Μάουι και φιλοξενεί πολλά μεγάλα ξενοδοχεία.

«Είναι σαν να βομβαρδίσθηκε μια περιοχή. Είναι σαν πολεμική ζώνη», είπε ο πιλότος ελικοπτέρου Ρίτσαρντ Όλστεν, σύμφωνα με το Hawaii News Now.

Δεν πήγαν στη Ρόδο για φωτιές και πήγαν στην πυρόπληκτη Χαβάη τουρίστες

Η νήσος Μάουι στη Χαβάη έχει παραδοθεί απ' άκρη σ' άκρη στις φλόγες με αρκετούς τουρίστες να ψάχνουν τρόπους να διαφύγουν. Ανάμεσά τους και ένα ζευγάρι Καναδών που επέλεξε το Μάουι για τις διακοπές του, αφού ο αρχικός προορισμός τους ήταν η Ρόδος. Ωστόσο, οι πυρκαγιές στο νησί τους αποθάρρυναν να έρθουν στη χώρα μας επιλέγοντας τελικά τη Χαβάη.

«Ήταν να πάμε στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, αλλά υπήρχαν πολλές πυρκαγιές. Κι έτσι δεν πήγαμε στην Ελλάδα λόγω των πυρκαγιών και ήρθαμε εδώ που υπάρχουν πάλι πυρκαγιές» αναφέρει ο Μάικ Μάγκι.