Η Ρωσία προειδοποιεί ότι θα «ανταποδώσει» το πλήγμα εναντίον του τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα την ώρα που νέες δορυφορικές εικόνες κάνουν το γύρο του διαδικτύου δείχνοντας τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστη.

Η Ρωσία απείλησε ότι θα τιμωρήσει την Ουκρανία επειδή έπληξε με έναν δρόμο επιφανείας ένα εμπορικό δεξαμενόπλοιο κοντά στο Στενό του Κερτς, χαρακτηρίζοντας την επίθεση αυτή «τρομοκρατική ενέργεια» που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του πληρώματος και θα μπορούσε να προκαλέσει μια «ευρείας κλίμακας περιβαλλοντική καταστροφή».

 

Νέες δορυφορικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν την Κυριακή στο διαδίκτυο, παρουσιάζουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ρωσικό πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «Ολενεγκόρσκι Γκορνιάκ», μετά τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστη από την επίθεση θαλάσσιων drones που δέχτηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σε αυτές, διακρίνονται ένας πλωτός γερανός, ένα σκάφος διάσωσης έκτακτης ανάγκης και δύο καταδυτικές βάρκες, που έχουν προσεγγίσει και έχουν «κολλήσει» πάνω στο πλοίο, το οποίο είχε πάρει κλίση μετά το χτύπημα, ενώ ανήκει στον Βόρειο Στόλο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και βρίσκεται «παρκαρισμένο» στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ.

Το «Ολενεγκόρσκι Γκορνιάκ», σύμφωνα με τις προδιαγραφές, έχει ηλικία 43 ετών, ανήκει στον Βόρειο Στόλο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και μπορεί να μεταφέρει φορτίο 450 τόνων, καθώς και 25 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Πρόσφατα, αξιοποιήθηκε για τη μεταφορά πολιτικών οχημάτων και αγαθών από και προς την Κριμαία.