Η πρώην αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι ο γιος της παρουσιάστηκε «λανθασμένα» από την αστυνομία ως «βαρόνος των ναρκωτικών» σε επιχείρηση λαθρεμπορίας ναρκωτικών ύψους 135 εκατομμυρίων λιρών.

______________Jonathan_Arnold_________________
Η πρώην αρχηγός της αστυνομίας Sue Arnold (αριστερά) και ο ναρκέμπορας γιος της Jonathan Arnold (δεξιά). Φωτ. Conservative Party/West Midlands Police

Η Sue Arnold ισχυρίστηκε ότι αυτή και ο σύζυγός της «είναι θύματα ορισμένων επικίνδυνων πρακτικών» από αστυνομικούς των West Midlands.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο Jonathan Arnold από το Sutton Coldfield ήταν ο «αρχηγός» της ομάδας που μετέφερε σχεδόν δύο τόνους κοκαΐνης, ηρωίνης και κεταμίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω λιμανιών, χρησιμοποιώντας ως «βιτρίνα» μια εταιρεία αφαίρεσης επίπλων.

Ο Arnold παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι συμμετείχε σε συνωμοσία για την προμήθεια 1.477 κιλών κοκαΐνης, αξίας περίπου 118 εκατομμυρίων λιρών. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα μέσα σε κουτιά με μπανάνες σε πλοίο προερχόμενο από την Κολομβία.

Ωστόσο, η μητέρα του, η οποία υπήρξε αναπληρώτρια επίτροπος αστυνομίας και εγκληματικότητας στο Staffordshire, δήλωσε ότι ο γιος της είχε μπλέξει με τη λάθος παρέα αλλά δεν ήταν «βαρόνος ναρκωτικών».
____________Jonathan_Arnold_______________________
Η συμμορία χρησιμοποιούσε μια εταιρεία αφαίρεσης επίπλων ως «βιτρίνα» για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Φωτ. West Midlands Police


Η
Arnold δήλωσε πως εκείνη και ο σύζυγός της έμειναν άναυδοι από την άδικη απεικόνιση του γιου τους ως «βαρόνου των ναρκωτικών» από την αστυνομία, πιθανώς επειδή ταιριάζει στον αφήγημα των αστυνομικών που υπονοεί πως έχουν συλλάβει τον αρχηγό της επιχείρησης.

Η Arnold παραδέχτηκε ότι ο γιος της είχε πάρει «ριψοκίνδυνες αποφάσεις» και ότι αυτή και ο σύζυγός της «ακόμα δεν μπορούν να κατανοήσουν πλήρως πώς πήγαν όλα λάθος».

Ο Jonathan Arnold καταδικάστηκε σε φυλάκιση 23 ετών από το δικαστήριο του Στέμματος του Birmingham.

Άλλοι τρεις από την ομάδα - ο James Jenkins, 25 ετών, ο Connor Fletcher, 25 ετών και ο Humayan Sadiq, 43 ετών - επίσης καταδικάστηκαν και ο συνολικός αριθμός ετών φυλάκισης και για τους τέσσερις μαζί έφτασε τα 77 έτη.

Σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=ggejfxkDum8

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο βρετανός ναρκέμπορας ζούσε μια πολυτελή ζωή στο πίσω μέρος της αυτοκρατορίας εισαγωγής ναρκωτικών, απολαμβάνοντας ταξίδια στο Ντουμπάι όπου κατέγραφε τον εαυτό του να οδηγεί Ferrari.

Η συμμορία χρησιμοποιούσε εικονικά φορτία επίπλων για να κρύψει πακέτα ναρκωτικών σε φορτηγά, μερικά από τα οποία είχαν κρυφά διαμερίσματα στα οποία έκρυβαν τα ναρκωτικά.

______________Jonathan_Arnold_______________________
Πάνω αριστερά ο Arnold, δεξιά ο Fletcher, κάτω αριστερά ο Jenkins, δεξιά ο Sadiq. Φωτ. West Midlands Police


Μετά την καταδίκη της ομάδας, ο Tim Burton, Ειδικός Εισαγγελέας της Εισαγγελικής Υπηρεσίας του Στέμματος, δήλωσε: «Αυτή ήταν μια περίπλοκη εγκληματική επιχείρηση και η ποσότητα ναρκωτικών που αυτή η συμμορία προσπαθούσε να εισάγει στη χώρα ήταν κολοσσιαία. Αυτά τα ναρκωτικά προορίζονταν να τεθούν στα χέρια άλλων εγκληματικών ομάδων.

Αν οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα είχαν πετύχει, ναρκωτικά αξίας εκατομμυρίων λιρών θα μπορούσαν να είχαν καταλήξει στους δρόμους των πόλεων του Ηνωμένου Βασιλείου προκαλώντας δημόσια βλάβη.

Η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος συνεργάστηκε στενά με την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος και την Περιφερειακή Μονάδα Οργανωμένου Εγκλήματος της Αστυνομίας των West Midlands για να συγκεντρώσουν αποδεικτικά στοιχεία για μια ισχυρή υπόθεση που είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη τους, εμποδίζοντας τη διακίνηση ναρκωτικών στη χώρα».

Πηγή: LBC News