Ο Tζάστιν Τριντό ανακοίνωσε χθες τον χωρισμό του μέσω Instagram. Επίσης εκδόθηκε και ανακοίνωση ότι το ζευγάρι έχει καταλήξει σε νομική συμφωνία και ότι παραμένουν καλοί φίλοι. Μάλιστα ο Τριντό και η πρώην πλέον σύζυγός του θα κάνουν μαζί διακοπές για χάρη των παιδιών τους.



«Έχουν φροντίσει να ληφθούν όλα τα νομικά και ηθικά βήματα όσον αφορά την απόφασή τους να χωρίσουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον», αναφέρει η ανακοίνωση.



Ο Τζάστιν Τριντό θα παραμείνει στο Rideau Cottage με τα παιδιά, ενώ η Σοφί έχει ήδη μετακομίσει σε άλλο σπίτι στην Οτάβα και θα επισκέπτεται το Rideau Cottage για να είναι με τα παιδιά όποτε ο Καναδός πρωθυπουργός θα ταξιδεύει.



«Παραμένουν οικογένεια και η Σοφί και ο πρωθυπουργός επικεντρώνονται στο να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε ένα ασφαλές, αγαπημένο και συνεργατικό περιβάλλον. Η οικογένεια θα είναι μαζί στις διακοπές της, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Όταν διέψευδε φήμες περί απιστίας

Εννέα χρόνια πριν, ο Τζάστιν Τριντό και η σύζυγός του είχαν αναγκαστεί να απαντήσουν σε φήμες για εξωσυζυγικές σχέσεις, προτού εκείνος εκλεγεί πρωθυπουργός του Καναδά.

Τον Οκτώβριο του 2014 σε συνέντευξή του στο καναδικό δίκτυο CBC, είχε ερωτηθεί για το πώς πήγαινε ο γάμος του κι αν είχε απατήσει τη σύζυγό του ή εκείνη αυτόν.

Τότε λοιπόν είχε απαντήσει:

«Δεν είναι τέλειος ο γάμος μας και είχαμε δύσκολα σκαμπανεβάσματα, αλλά η Σοφί παραμένει η καλύτερη φίλη μου, η σύντροφός μου, ο έρωτάς μου. Είμαστε ειλικρινείς ο ένας με τον άλλο, ακόμη κι όταν αυτό πονάει».

Όταν δε ρωτήθηκε αν αυτά τα… σκαμπανεβάσματα αφορούσαν σε εξωσυζυγικές σχέσεις, ο Τριντό είχε απαντήσει αρνητικά.

«Έχω μια πολύ δύσκολη δουλειά με μεγάλη πίεση. Όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς την ισορροπία ανάμεσα στις ευθύνες προς την οικογένεια και μια εργασία εξουθενωτική, που με αναγκάζει να ταξιδεύω ανά τη χώρα. Υπάρχουν φορές που η Σοφί μισεί τη δουλειά μου, με μισεί που αγαπώ τη δουλειά μου. Κι υπάρχουν φορές που κατανοεί τι ευκαιρία και ευθύνη είναι για μας να υπηρετούμε αυτή τη χώρα, που μας έχει προσφέρει τόσα πολλά», είχε δηλώσει ο Τριντό.

Η Σοφί, από την άλλη, σε συνέντευξή της την επόμενη χρονιά στην εφημερίδα Globe and Mail δεν είχε απαντήσει ευθέως για τις φήμες περί απιστίας.

«Ρωτάτε αν συνέβη οτιδήποτε στις ζωές μας –δεν λέω ότι συνέβη, ούτε ότι δεν συνέβη– λες και θα απαντούσαμε σε αυτό. Μπορώ να σας πω ότι κανένας γάμος δεν είναι εύκολος. Είμαι σχεδόν περήφανη για το γεγονός ότι περάσαμε δυσκολίες, ναι, επειδή θέλουμε αυθεντικότητα, θέλουμε ειλικρίνεια. Θέλουμε να μεγαλώσουμε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο στη διάρκεια της ζωής μας. Είμαστε και οι δύο ονειροπόλοι και θέλουμε να είμαστε μαζί όσο μπορούμε. Είμαι ευτυχής που περάσαμε όλο αυτό», είχε πει.