O τραγουδιστής των Placebo, Μπράιαν Μόλκο, μηνύθηκε για συκοφαντική δυσφήμηση από την Ιταλίδα πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι, μετά τις προσβολές εναντίον της στη διάρκεια μιας συναυλίας στο Τορίνο τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Μόλκο αποκάλεσε τη Μελόνι φασίστρια και ρατσίστρια από τη σκηνή του φεστιβάλ Sonic Park. Οι εισαγγελείς στο Τορίνο άνοιξαν έρευνα για τον Μόλκο αμέσως μετά.

Βίντεο από τη συναυλία των Placebo που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον Μόλκο να αποκαλεί την Ιταλίδα πρωθυπουργό «φασίστρια, ρατσίστρια» στα ιταλικά και το κοινό να τον επευφημεί.

Λίγες ημέρες αργότερα, πηγές δήλωσαν στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι οι εισαγγελείς στο Τορίνο άνοιξαν έρευνα για το περιστατικό για «συκοφαντική δυσφήμηση θεσμών».

Η Μελόνι έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και στο παρελθόν. Πέρυσι κίνησε νομική δίωξη για βαριά ποινική δυσφήμηση κατά των συντακτών της εφημερίδας Domani.

Η Domani ισχυρίστηκε ότι η Μελόνι είχε προσπαθήσει να βοηθήσει έναν βουλευτή από το δικό της κόμμα να κερδίσει μια κυβερνητική σύμβαση για την προμήθεια μασκών προσώπου κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Κατέθεσε επίσης μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του δημοσιογράφου Roberto Saviano και του συγγραφέα του Gomorrah, επειδή την αποκάλεσε «κάθαρμα» κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης το 2020, στην οποία την κατήγγειλε για επιθέσεις σε ΜΚΟ διάσωσης μεταναστών.