Εγχώριας παραγωγής αυτοκίνητα θα είναι υποχρεωμένοι να οδηγούν όλοι οι Ρώσοι αξιωματούχοι, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση με επικεφαλής κατασκευαστικών επιχειρήσεων την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, τα υπουργεία και οι κρατικές και δημόσιες υπηρεσίες καλούνται να σταματήσουν να αγοράζουν αυτοκίνητα ξένης κατασκευής και να επικεντρωθούν στην ενίσχυση των εγχώριων μαρκών.

 «Είπα ότι αυτό (η αγορά ξένων αυτοκινήτων) πρέπει να αποκλειστεί απολύτως. Και όλοι οι αξιωματούχοι της χώρας θα πρέπει να οδηγούν εγχώρια αυτοκίνητα», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

 «Όλοι οι υπέροχοι γραφειοκράτες μας, θα πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να προσπαθήσουμε για την ανάπτυξη των εγχώριων εμπορικών σημάτων, των εγχώριων αυτοκινήτων και άλλων εγχώριων προϊόντων», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Σημείωσε ότι «δεν είναι απαραίτητο να αρνηθούμε γενικά τις εισαγωγές», αλλά τα βασικά πράγματα θα πρέπει να επικεντρωθούν στους εγχώριους παραγωγούς.

Στις αρχές Ιουλίου, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν ζήτησε να δοθεί έμφαση στην εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία στις δημόσιες συμβάσεις για κυβερνητικούς φορείς και δημοσιονομικά όργανα.