Ρόλο μεσολαβητή για την επαναφορά της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας διεκδικεί για ακόμα μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Tαγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, και δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες.

Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ερντογάν τον διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες και τη διπλωματία για την επαναφορά της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας.

Από την πλευρά της η Μόσχα επιμένει ότι θα επιστρέψει στη συμφωνία για τα σιτηρά όταν τηρηθεί το μέρος που αφορά τα δικά της συμφέροντα.

Το Κρεμλίνο επανέλαβε σήμερα τη θέση του όσον αφορά τη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, λέγοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να επιστρέψει στη συμφωνία που επιτρέπει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών διά θαλάσσης μόνο εάν εφαρμοστεί το μέρος της που αφορά τη Ρωσία.

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το θέμα συζητήθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το πρωί Πούτιν-Ερντογάν.