Στην απόλυτη εμπορική επιτυχία του φετινού καλοκαιριού εξελίσσεται η ταινία «Barbie», καθώς καταγράφει ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων στους κινηματογράφους και έσοδα πάνω από 775 εκατομμύρια δολάρια.

Περίπου μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του φιλμ, στο οποίο πρωταγωνιστεί η εκθαμβωτική Μάργκοτ Ρόμπι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρησαν από ιστορίες γυναικών που αναφέρουν ότι αναθεώρησαν τις σχέσεις τους, εξαιτίας της ταινίας. Στην «Barbie» θίγονται μια σειρά από θέματα και εκφράζονται φεμινιστικές και υπαρξιακές ανησυχίες.

«Χώρισα με το αγόρι μου για την ταινία Barbie;», αποκάλυψε μια γυναίκα σε δημοφιλή πλατφόρμα, στην οποία τα μέλη της μοιράζονται διάφορους προβληματισμούς τους για τις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Στο TikTok, μια άλλη γυναίκα δήλωσε ότι η ταινία την έκανε να αντιληφθεί πως ο σύντροφός της, της συμπεριφερόταν με απαξιωτικό τρόπο και τον χώρισε. «Σε ευχαριστώ, "Barbie" που με ενδυνάμωσες, που μου έδωσες αυτοπεποίθηση, που με έκανες να συνειδητοποιήσω ότι αξίζω κάτι καλύτερο», ανέφερε μια άλλη νεαρή κοπέλα.

Το συνειδητοποίησε

Μια 27χρονη γυναίκα που επίσης χώρισε, αφού παρακολούθησε μαζί με το αγόρι της την ταινία, έγραψε στο Twitter, πως οι αντιδράσεις του μέσα στην αίθουσα, όσο η Μάργκοτ Ρόμπι ξεδίπλωνε τους προβληματισμούς της ως σύγχρονη γυναίκα, την έκανε να συνειδητοποιήσει πως έπρεπε να χωρίσουν.

Την ίδια ώρα, στο TikTok, οι γυναίκες μοιράζονται τις ιδέες τους για το πώς σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την ερώτηση «πώς σου φάνηκε η Barbie;» ως ένα μικρό  τεστ στα ραντεβού τους. «Αν πας να τη δεις με έναν άντρα που λέει "Ο Ken δεν έκανε τίποτα κακό, η πατριαρχία είναι καλή", τότε πρέπει να τον ξεφορτωθείς», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Το trailer της ταινίας: