Αντιμέτωπη με μια μείζονα ανθρωπιστική κρίση είναι η Νέα Υόρκη καθώς εκατοντάδες μετανάστες που ζητούν άσυλο, κοιμούνται- για δεύτερη συνεχή ημέρα- έξω από το ξενοδοχείο Roosevelt του Μανχάταν.

Η Νέα Υόρκη, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, συνεχίζει να αγωνίζεται να χειριστεί τους αφιχθέντες αιτούντες άσυλο και η στέγαση φαίνεται να είναι μόνο ένα από τα πολλά ζητήματα που έχουν προκύψει. Μάλιστα, το CBS NEWS αναφέρει σε δημοσίευμά του χαρακτηριστικά: «Για να οπτικοποιήσουμε τι σημαίνει αυτό, αρκεί ο κόσμος να γεμίσει τις θέσεις του Madison Square Garden σχεδόν πέντε φορές».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης λέει ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει δεκτοί 93.000 αιτούντες άσυλο από την άνοιξη του 2022. Σημειώνει δε ότι χωρίς ομοσπονδιακή βοήθεια, η πόλη θα σπάσει από την πίεση. «Δεν πρόκειται να γίνει καλύτερο. Από αυτή τη στιγμή είναι κατηφόρα. Δεν υπάρχει άλλος χώρος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έρικ Άνταμς.

Δείτε εικόνες:


Οι αρχές της Νέας Υόρκης λένε ότι οι υπηρεσίες στο Roosevelt επικεντρώνονται στην τοποθέτηση παιδιών και οικογενειών σε δωμάτια, ενώ πολλοί από τους μετανάστες μπαίνουν σε λεωφορεία και στέλνονται σε καταφύγια στα βόρεια της πολιτείας. Η ένταση που παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο φαίνεται να έχει εκτονωθεί, επικρατεί όμως απόγνωση και αγωνία για το πώς θα κυλήσουν τα πράγματα αφού εκατοντάδες συνεχίζουν να περιμένουν να δουν τι θα γίνει.

Δείτε βίντεο:


Στο μεταξύ, οι αρχές της Νέας Υόρκης έχουν απευθύνει έκκληση προς τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να βοηθήσει κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επισπεύδοντας την άδεια εργασίας για τους αιτούντες άσυλο, πολλοί από τους οποίους θέλουν απεγνωσμένα να εργαστούν αλλά νομικά είναι ανίκανοι να το κάνουν.