O μικρότερος σκύλος του Τζο Μπάιντεν, ο Κομάντερ, έχει επιτεθεί σε εργαζομένους της Μυστικής Υπηρεσίας, προκαλώντας αναστάτωση στον Λευκό Οίκο.

Όπως μετέδωσε το CNN, email, τα οποία ελήφθησαν μέσω αιτημάτων του Freedom of Information Act από την ομάδα Judicial Watch, αποκαλύπτουν ότι ο Κομάντερ ενεπλάκη σε 10 περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου ενός που αξιωματικός χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Πρόκειται για συμβάν που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2022, όταν ο σκύλος δάγκωσε στο δεξί χέρι και τον μηρό τον αξιωματικό. Το προσωπικό της ιατρικής μονάδας του Λευκού Οίκου περιέθαλψε τον υπάλληλο και αποφάσισε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Τα μηνύματα δείχνουν ότι και άλλα περιστατικά συνέβησαν όταν ο Κομάντερ περπατούσε ελεύθερος. Σε ένα περιστατικό τον Οκτώβριο, η Τζιλ Μπάιντεν «δεν μπόρεσε να ανακτήσει τον έλεγχο» του σκύλου, καθώς αυτός επιτέθηκε σε μέλος του προσωπικού της Μυστικής Υπηρεσίας. «Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να επιτεθεί ή να δαγκώσει κάποιον πράκτορα/αξιωματικό», έγραψε το μέλος του προσωπικού σε ένα email.

Δεν ανησυχούν οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου για τον Κομάντερ

Από την πλευρά της, η διευθύντρια επικοινωνίας της Τζιλ Μπάιντεν σχολίασε ότι «ο Λευκός Οίκος είναι ένα μοναδικό και συχνά αγχωτικό περιβάλλον για τα κατοικίδια της οικογένειας και η Πρώτη Οικογένεια επεξεργάζεται τρόπους για να γίνει αυτή η κατάσταση καλύτερη για όλους», προσθέτοντας ότι υπάρχουν πρόσθετα πρωτόκολλα, εκπαίδευση για το λουρί και δημιουργία καθορισμένων χώρων για να τρέχει και να ασκείται ο Κομάντερ.

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ είναι «ενήμερη» για τα περιστατικά με τα κατοικίδια της Πρώτης Οικογένειας, ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής επικοινωνίας της USSS, τονίζοντας ότι λαμβάνονται σοβαρά υπόψη η ασφάλεια και η ευημερία των υπαλλήλων της.

Οι ειδικοί πράκτορες και οι αξιωματικοί της Μυστικής Υπηρεσίας, δήλωσε μεταξύ άλλων, «δεν φροντίζουν ούτε χειρίζονται τα κατοικίδια ζώα της πρώτης οικογένειας, αλλά συνεργάζονται συνεχώς με όλους τους αρμόδιους φορείς για τον περιορισμό των επιπτώσεων σε ένα περιβάλλον που περιλαμβάνει κατοικίδια ζώα».