Eνα 13χρονο κορίτσι, θύμα απαγωγής, κατάφερε να σωθεί ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του απαγωγέα της, χάρη στο σημείωμα που είχε το θάρρος να γράψει και να κρατήσει στο παράθυρο.

Το περιστατικό έγινε σε πάρκινγκ πλυντηρίου αυτοκινήτων στο Λονγκ Μπιτς, στη νότια Καλιφόρνια, ενώ το κορίτσι είχε απαχθεί από το τον δρόμο στο Σαν Αντόνιο του Τέξας στις 6 Ιουλίου, υπό την απειλή όπλου.


Περαστικοί την είδαν μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο να κρατάει ένα σημείωμα το οποίο έγραφε «βοηθήστε με» («Help me») και ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία.

Εκείνη την ώρα ο απαγωγέας της είχε μπει σε ένα πλυντήριο αυτοεξυπηρέτησης.

Οι αστυνομικοί βρήκαν την 13χρονη «συναισθηματικά φορτισμένη και ταλαιπωρημένη» και συνέλαβαν τον Στίβεν Ρόμπερτ Σάμπλαν, 61 ετών, από το Κλέμπερν του Τέξας,

Ο δράστης παραπέμφθηκε σε δίκη από ομοσπονδιακό δικαστήριο με την κατηγορία της απαγωγής και της μεταφοράς ανηλίκου με σκοπό την εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Λος Άντζελες.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η κοπέλα υπέστη σεξουαλική επίθεση ενώ μεταφερόταν στην Καλιφόρνια και βρήκαν μια ρέπλικα πυροβόλου όπλου στο όχημα, αναφέρει το δελτίο τύπου.

Πηγή: skai.gr