Μία νηπιαγωγός εκτελέστηκε στην Κίνα γιατί σκότωσε ένα παιδί, δηλητηριάζοντάς το μαζί με άλλους 24 συμμαθητές του, ρίχνοντας νιτρικό νάτριο στο φαγητό τους.

Ειδικότερα, η νηπιαγωγός έχασε την έφεση που είχε υποβάλει κι έτσι εκτελέστηκε πριν από μερικές ημέρες.

Το φρικτό συμβάν είχε λάβει χώρα στην κεντρική ενδοχώρα, με την 39χρονη Γουάνγκ Γιουν να βάζει στον χυλό των παιδιών το δηλητήριο τον Μάρτιο του 2019.

Τότε, η Γουάνγκ προμηθεύτηκε ποσότητα νιτρικού νατρίου μετά την εμπλοκή της σε διένεξη με μία άλλη νηπιαγωγό.


Έξι νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο - Συνελήφθη ο δράστης

Το επόμενο πρωί το πρόσθεσε στον «χυλό των οκτώ θησαυρών» των παιδιών, αποφάνθηκε το δικαστήριο, σύμφωνα με τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο χυλός αυτός είναι η λιχουδιά των παιδιών στην Κίνα, με βάση το ρύζι.

Η 39χρονη Γουάνγκ Γιουν είχε ασκήσει έφεση ανεπιτυχώς κατά της απόφασης του Σεπτεμβρίου 2020 του δικαστηρίου της πόλης Σιαοτζούο στην επαρχία Χενάν.

Χθες Πέμπτη το ίδιο δικαστήριο επιβεβαίωσε την ταυτότητα της Γουάνγκ, τη συνόδευσε στον χώρο εκτέλεσής της και εκτέλεσε την απόφαση, αναφέρει ανακοίνωση του δικαστηρίου, σύμφωνα με τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης.

Τον Ιανουάριο του 2020, ένα από τα παιδιά κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια μετά τη δηλητηρίασή του.

Άλλα 24 νόσησαν, ορισμένα πιο βαριά, αλλά δεν κατέληξαν.

Η υπόθεση της Γουάνγκ είναι μία από τις πολλές υποθέσεις ανθρωποκτονιών ή βίας που εκδηλώνονται σε κινεζικά νηπιαγωγεία τα τελευταία χρόνια.

Ένας 25χρονος θεωρείται ύποπτος ότι εξαπέλυσε επίθεση σε νηπιαγωγείο της κινεζικής επαρχίας Γκουανγκντόνγκ τη Δευτέρα, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν, προκαλώντας έτσι τεράστια ανησυχία για τη βία εναντίον παιδιών σε σχολεία.

Ενώ ο ακριβής αριθμός των νεκρών στην Κίνα από εκτελέσεις είναι άγνωστος, είναι σαφές ότι η χώρα παρέμεινε ο πιο «παραγωγικός» εκτελεστής στον κόσμο και αυτή τη χρονιά, μπροστά από το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ.