Ανεμοστρόβιλοι και σφοδρές καταιγίδες έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Σικάγο την Τετάρτη. Οι σειρήνες ήχησαν για να προειδοποιήσουν τους κατοίκους για τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τουλάχιστον οκτώ ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν σε τέσσερις κομητείες του βορειοανατολικού Ιλινόις, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στην κομητεία Κουκ, όπου βρίσκεται το Σικάγο, καθώς οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους ανθρώπους να καταφύγουν.

Όλες οι αναχωρήσεις εμπορικών πτήσεων προς τα αεροδρόμια καθηλώθηκαν και οι εξερχόμενες πτήσεις από τα δύο αεροδρόμια καθυστέρησαν, ανέφερε η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Περισσότερες από 300 πτήσεις από και προς το O'Hare και άλλες 32 από και προς το Midway ακυρώθηκαν, σύμφωνα με το FlightAware.

Δείτε βίντεο: 


Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εκτός του αεροδρομίου ανέλαβαν τον έλεγχο του εναέριου χώρου, καθώς οι επιτόπιοι ελεγκτές χρειάστηκε να εκκενώσουν τους πύργους στο O'Hare και στο Midway, ανέφερε η FAA.

Οι κανονικές λειτουργίες συνεχίστηκαν μετά την αποδρομή των καταιγίδων, δήλωσε η FAA.

Δείτε βίντεο: 

Δέντρα ξεριζώθηκαν και στέγες παρασύρθηκαν στην πόλη Countryside της κομητείας Cook και παράθυρα αυτοκινήτων έσπασαν στο La Grange, ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ζημιές σε δέντρα και στέγες αναφέρθηκαν επίσης από αρκετούς άλλους ανεμοστρόβιλους, ανέφερε η υπηρεσία.