Πλήθος έντονων αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση δικαστή να αθωώσει έναν 66χρονο επιστάτη σχολείου, ο οποίος κατηγορούνταν για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος μιας 17χρονης μαθήτριας, την οποία… χούφτωσε.

Στην απόφασή του ο δικαστής ανέφερε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του 66χρονου πρέπει να αποσυρθούν, καθώς το «χούφτωμα» διήρκεσε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί σε σχολείο της Ρώμης τον Απρίλιο του 2022. Ο επιστάτης κατηγορείται ότι έβαλε το χέρι του μέσα στο εσώρουχο της μαθήτριας και της έπιασε τα οπίσθια. Μετά την καταγγελία, ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του και υποστήριξε ότι το έκανε… για πλάκα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Freeda (@freeda)

Ο ισχυρισμός του δεν έπεισε τον εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε να καταδικαστεί σε 3,5 χρόνια κάθειρξη για σεξουαλική παρενόχληση. Ωστόσο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι πρέπει να κριθεί αθώος, καθώς, όπως είπε «το χούφτωμα που έχει διάρκεια κάτω από δέκα δευτερόλεπτα δεν αποτελεί αδίκημα».

Έντονες αντιδράσεις στα social media

@paolocamilli Lo Stato non dovrebbe proteggere? 🤷🏼‍♀️ #10secondi #molestie #reato #attualità ♬ suono originale - paolocamilli

Η πρώτη αντίδραση ήταν από τον ηθοποιό Πάολο Καμίλι, ο οποίος ανήρτησε ένα σατυρικό βίντεο στο TikTok. Σε αυτό φαίνεται να τρίβει το στήθος του σιωπηλός για σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα, σχολιάζοντας έτσι την απόφαση του δικαστή. Στη συνέχεια, ακολούθησε πλήθος σφοδρών αντιδράσεων και από άλλους χρήστες.