Θύμα Ρώσων φαρσέρ, που παρίσταναν ότι είναι ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι, έπεσε ο Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος, σύμφωνα με όσα λέει στο βίντεο με τη φάρσα που του έστησαν, πιστεύει ότι η Ουκρανία κρυβόταν πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream.

Ο βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης θεωρούσε ότι απευθυνόταν στον ίδιο τον πρόεδρο της Ουκρανίας και ως εκ τούτου τόνισε δεν θα του ασκήσει κριτική για την ανατίναξη των δύο αγωγών Nord Stream, όπως φαίνεται από το βίντεο της συνομιλίας μέσω βιντεοσύνδεσης, που ανήρτησαν οι δύο φαρσέρ με τα «καλλιτεχνικά» ψευδώνυμα Vovan και Lexus, την Τρίτη 11/07.

Σύμφωνα με ένα από τα κλιπ, κάποια στιγμή οι φαρσέρ ρώτησαν τον Κίσινγκερ αν θεωρούσε ότι η Ρωσία ανατίναξε τους αγωγούς που μετέφεραν φυσικό της αέριο στη Γερμανία.

Αρχικά ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, που γιόρτασε πρόσφατα τα 100ά γενέθλιά του, φάνηκε διστακτικός, αλλά ο ψεύτικος Ζελένσκι επέμεινε.

«Για να είμαι ειλικρινής, νόμιζα ότι εσύ το έκανες», είπε τελικά ο Κίσινγκερ.

Απαντώντας του ο «Ζελένσκι», τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε ουκρανικός δάκτυλος κι ο Κίσινγκερ είπε ότι «ρίχνει το φταίξιμο» στο Κίεβο.


Ποιοι είναι οι Ρώσοι που έκαναν τη φάρσα στον Κίσινγκερ

Οι δύο Ρώσοι, Vovan και Lexus, τα πραγματικά ονόματα των οποίων είναι Βλαντίμιρ Κουζνέτσοφ και Αλεξέι Στολιάροφ, στήνουν συχνά φάρσες σε πολιτικούς, υποδυόμενοι άλλα πρόσωπα επιρροής, ώστε να προβούν σε σχόλια, που θεωρητικά δεν θα ήθελαν να κάνουν δημοσίως.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κίσινγκερ δέχθηκε πέρυσι φραστικά πυρά από τον Ζελένσκι, όταν εξέφρασε τις απόψεις του για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και πρότεινε να γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης η Κριμαία και άλλα ουκρανικά εδάφη.