Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι πλέον γεγονός. Ονομάζεται Model A και εφόσον οι δοκιμαστικές πτήσεις για τις οποίες έχει λάβει άδεια πάνε καλά, θα βγει στους δρόμους από το 2025, έχοντας τη δυνατότητα να κινείται τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα.

 «Είναι ένα παραδοσιακό αυτοκίνητο, που μοιάζει με αυτοκίνητο, οδηγείται σαν κανονικό όχημα, παρκάρει σαν κλασικό αυτοκίνητο που του δόθηκε η δυνατότητα να απογειώνεται και να προσγειώνεται με κάθετη κίνηση», λέει ο διευθυντής της Alef Aeronautics, εταιρία που λανσάρει το αυτοκίνητο.

Όπως λέει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου, τουλάχιστον μια κυβέρνηση παγκοσμίως αναγνωρίζει μέσω της άδεια που του παραχωρήθηκε την ύπαρξη ιπτάμενων αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, οι ιδιοκτήτες των ιπτάμενων αυτοκινήτων δε θα μπορούν να απογειωθούν από οποιοδήποτε σημείο θέλουν, αφού θα υπάρχουν μέρη από όπου θα επιτρέπεται η απογείωση και μέρα που δε θα μπορείς να απογειωθείς.

Πιο ασφαλές από ένα ελικόπτερο ή ένα αεροσκάφος

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας αναφέρεται ότι το ιπτάμενο αυτοκίνητο θα είναι πιστοποιημένο ως «όχημα χαμηλής ταχύτητας», που σημαίνει ότι δε θα μπορεί να κινείται ταχύτερα από περίπου 40 χιλιόμετρα την ώρα σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Θα έχει πτητική αυτοδυναμία 117χιλιομέτρων και 320 χιλιόμετρα αυτοδυναμίας στο έδαφος.

«Προσπαθούμε να το κάνουν πιο ασφαλές από ένα ελικόπτερο ή ένα αεροσκάφος».

Οι κατασκευαστές κοστολογούν το νέο αυτοκίνητο στις 300.000 δολάρια και η εταιρία υποστηρίζει ότι έχει ήδη παραγγελίες για 400 οχήματα.

Όσοι βιάζονται να το αποκτήσουν μπαίνουν σε σειρά προτεραιότητας, πληρώνοντας επιπλέον 1.500 δολάρια.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega