Η δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από τη γαλλική αστυνομία δημιούργησε ένα τεράστιο κύμα επεισοδίων στην χώρα, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τον θάνατο ενός 19χρονου μετανάστη από τη Γουινέα, ο οποίος έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά, λίγες μόλις ημέρες πριν από τον τραγικό χαμό του Ναέλ.

Πιο αναλυτικά, η Le Monde φέρνει στο φως της δημοσιότητας την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Αλουσεΐν Καμαρά, ο θάνατος του οποίου πέρασε σχεδόν απαρατήρητος.

Πληροφορίες της γνωστής γαλλικής εφημερίδας αναφέρουν ότι ο 19χρονος πήγαινε στη δουλειά του στη νοτιοδυτική γαλλική πόλη Ανγκουλέμ στις 14 Ιουνίου, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σταματήσουν, ενώ στη συνέχεια μετά από καταδίωξη τον πυροβόλησαν στο στήθος.

«Είναι η ιστορία ενός ανθρώπου χωρίς ιστορία, οπότε δεν υπάρχει ιστορία, ακόμη και μετά το θάνατό του», δήλωσε ο Λουκ Μαρτεάουα από την Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ανγκουλέμ.

Ο ίδιος αναρωτιέται γιατί δεν υπήρχαν οι αντίστοιχες αντιδράσεις, όπως είχαμε μετά τη δολοφονία του Ναέλ.

Τι δήλωσε συνάδελφος του 19χρονου

«Ήμασταν στον δρόμο την ίδια στιγμή», λέει ο Ουσμάν Κόντε, συνάδελφος του επίσης από τη Γουινέα που ήταν επίσης προσωρινός παραγγελιοδόχος. «Την ημέρα που σκοτώθηκε, θυμάμαι να τον βλέπω στον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου. Έφτασα στα φανάρια της (σ.σ. οδού) RN10. Πέρασα με πράσινο, αλλά εκείνος σταμάτησε».

Ο Καμαρά δεν κατάφερε ποτέ να πάει στη δουλειά του

Σύμφωνα με τη Le Monde, ο Καμαρά φέρεται να αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές της Αστυνομίας, γεγονός που του κόστισε τη ζωή. Αυτό ανέφερε η Αστυνομία στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ποινικής έρευνας, σύμφωνα με τη Στέφανι Αουίν, εισαγγελέα στην Ανγκουλέ.

Περιπολία της Αστυνομίας φέρεται να εντόπισε τον νεαρό στο κέντρο της πόλης, όταν το αυτοκίνητό του έκανε «ζιγκ ζαγκ». Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια ακολούθησε καταδίωξη που κατέληξε στον θάνατο του 19χρονου από αστυνομικά πυρά.