Μυστήριο επικρατεί γύρω από το πού βρίσκεται ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν. Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο διαβεβαίωσε ότι αν και υπάρχουν πληροφορίες πως βρίσκεται στη Ρωσία, δεν τον παρακολουθεί.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Πέμπτη ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε σε Λευκορώσους και ξένους δημοσιογράφους ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν δεν βρίσκεται πλέον στο έδαφος της Λευκορωσίας, αλλά στην Αγία Πετρούπολη, διευκρινίζοντας ότι ο αρχηγός της Wagner είναι ελεύθερος και προσθέτοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν θα εξοντώσει τον Πριγκόζιν».

«Όσο για τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, είναι στην Αγία Πετρούπολη. Δεν βρίσκεται στο έδαφος της Λευκορωσίας…Πού είναι σήμερα το πρωί; Ίσως πήγε στη Μόσχα το πρωί… ή αλλού», είπε ο Λουκασένκο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων BELTA.

«Δεν παρακολουθούμε τις κινήσεις του», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, για τον επικεφαλής της Wagner, προσθέτοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επικοινωνεί «αρκετά συχνά» με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Οι φωτογραφίες με τις περίεργες μεταμφιέσεις

Την ίδια ώρα, στο Διαδίκτυο κυκλοφόρησαν και νέες φωτογραφίες του επικεφαλής της Wagner, σε μια σειρά από περίεργες μεταμφιέσεις.

Σύμφωνα με τις διαδικτυακές πηγές που τις δημοσιεύουν, οι φωτογραφίες προέρχονται από το προσωπικό άλμπουμ του Πριγκόζιν και διέρρευσαν από την Υπηρεσία Πληροφοριών της Ρωσίας (FSB) μετά την επιδρομή που διεξήχθη στο σπίτι του στην Αγία Πετρούπολη.


Οι φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν αρχικά από εφημερίδα φιλική προς το Κρεμλίνο εμφανίζουν τον Πριγκόζιν να ποζάρει με περούκες και γενειάδες.