Σχεδόν έναν μήνα μετά τον θάνατο του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το περιεχόμενο της διαθήκης του έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, στη διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που αναγνώσθηκε χθες, Τετάρτη, το απόγευμα στο Μιλάνο, προβλέπεται ότι το 53% της εταιρείας Fininvest, η οποία διαχειρίζεται τις μετοχές όλων των υπόλοιπων επιχειρήσεων, στο εξής θα ανήκει στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του «Καβαλιέρε», τη Μαρίνα και τον Πιερσίλβιο.

Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν ότι τα τρία μικρότερα παιδιά, η Μπάρμπαρα, η Ελεονόρα και ο Λουίτζι, θα κατέχουν τη μειοψηφία των μετοχών της οικονομικής αυτοκρατορίας.

100 εκατ. ευρώ στην τελευταία του σύντροφο και τον αδερφό του

Το Αnsa προσθέτει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη διαθήκη του όρισε να δοθούν 100 εκατομμύρια ευρώ στον αδελφό του, τον Πάολο, και άλλα 100 εκατομμύρια ευρώ στην τελευταία του σύντροφο, την 32χρονη Μάρτα Φασίνα.

Στον στενό του συνεργάτη και πρώην βουλευτή Μαρτσέλο Ντελ' Ούτρι, ο «Καβαλιέρε» αφήνει 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η διαθήκη φέρει ημερομηνία 19 Ιανουαρίου 2022, ημέρα κατά την οποία ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου. Στο τέλος του κειμένου αναφέρεται: «Σας ευχαριστώ, την αγάπη μου σε όλους σας, ο πατέρας σας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της διαθήκης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σήμερα το πρωί, οι μετοχές των εταιρειών του ομίλου του σημείωσαν πτώση στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.