Άγνωστο παραμένει πού ακριβώς βρίσκεται ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, δύο εβδομάδες μετά την ανταρσία του ιδίου και της μισθοφορικής ομάδας του Wagner κατά του Πούτιν.

Σήμερα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε μια σπάνια εμφάνιση σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι ο επικεφαλής της Wagner δεν βρίσκεται στη Λευκορωσία, όπως είχε αρχικά πει, λίγες ημέρες μετά την ανταρσία, αλλά παραμένει στη Ρωσία και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη, όπου είχε επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας είχε παρέμβει στην ένοπλη ανταρσία του Πριγκόζιν, συνάπτοντας συμφωνία μαζί του, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να υποχωρήσει και να αποσύρει τις δυνάμεις του που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα.

Η συμφωνία προέβλεπε ότι ο Πριγκόζιν θα σταματούσε την ανταρσία και θα είχε ως αντάλλαγμα αμνηστία για τους μισθοφόρους του και ο ίδιος θα πήγαινε με ασφάλεια στη Λευκορωσία.

Ο Λουκασένκο είχε δηλώσει επίσης ότι είχε προσφέρει στους μαχητές της Wagner μια «εγκαταλελειμμένη» στρατιωτική βάση.

Όμως, σήμερα είχε μία μάλλον ασαφή απάντηση σχετικά με την παρουσία στρατευμάτων της Wagner στη Λευκορωσία.

«Αν θα έρθουν εδώ και εάν ναι, πόσοι από αυτούς θα έρθουν, θα το αποφασίσουμε στο μέλλον», είπε, προσθέτοντας ότι «θα εξαρτηθεί και από την απόφαση που θα λάβει η ηγεσία της Ρωσίας και της Wagner».