Σε ένα επικοινωνιακό σόου προχώρησε την Τρίτη (05/07) ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αποφάσισε να φιλοξενήσει ένα οκτάχρονο κοριτσάκι στο Κρεμλίνο.

Στη συνέχεια, μάλιστα, έβαλε το παιδάκι να καθίσει μαζί του στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υπουργό Οικονομικών του για να ζητήσει επιχορήγηση προϋπολογισμού για την περιοχή καταγωγής της.

Ο υπουργός Οικονομικών, Άντον Σιλουλάνοφ, αρχικά ακουγόταν σαστισμένος από το τηλεφώνημα και δεν ανταποκρίθηκε στον χαιρετισμό του κοριτσιού, αλλά γρήγορα συμφώνησε στην πρόσθετη χρηματοδότηση για την περιοχή καταγωγής της στη νότια Ρωσία.

Δείτε βίντεο: 

«Εξοχος!». Ο Πούτιν απάντησε, πριν πει στην κοπέλα: «Έχουμε 5 δισεκατομμύρια ρούβλια για το Νταγκεστάν» - ποσό που ισοδυναμεί με 55,6 εκατομμύρια δολάρια. Η κοπέλα, κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια, ευχαρίστησε τον Σιλουάνοφ όταν την παρακίνησε ο πρόεδρος.

Ο Πούτιν προσκάλεσε την 8χρονη και τους γονείς της στη Μόσχα επειδή είχε «αναστατωθεί» από φωτογραφία της που την έδειχνε να κλαίει επειδή δεν είχε κατάφερε να τον δει όταν ο Ρώσος πρόεδρος είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά το Νταγκεστάν.

Δείτε βίντεο: 

Το Κρεμλίνο το ανέφερε ως απόδειξη της «καταπληκτικής» υποστήριξης του προέδρου από τη ρωσική κοινωνία, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της εικόνας του Ρώσου προέδρου μετά το πλήγμα της ανταρσίας Wagner.