Ένα νέο περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το FOX News, πάνω από 100 άτομα είχαν συγκεντρωθεί για τον εορτασμό της Brooklyn Day, η οποία αποτελεί τοπική εορτή.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 12:30 π.μ. της Κυριακής, όταν οι αρχές έλαβαν μια αναφορά για πυροβολισμούς στο 800 block of Gretna Ct. στο Μπρούκλιν της Βαλτιμόρης, όπου έγινε η γιορτή. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Fox 45 News ότι άκουσαν 20 με 30 πυροβολισμούς.

Άγνωστη η κατάσταση των τραυματιών

Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την ένοπλη επίθεση, με τους 3 να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Νωρίτερα, το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox 45 News είχε κάνει λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό. Αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο του συμβάντος είπε ότι τουλάχιστον 29 άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Βαλτιμόρης (BPD) επιβεβαίωσε το περιστατικό, δηλώνοντας: «Το BPD βρίσκεται στον τόπο του συμβάντος με μαζικούς πυροβολισμούς στο τετράγωνο 800 του Gretna Court στη νότια περιφέρειά μας», αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Μάρτυρες, όπως αφηγήθηκε η δημοσιογράφος Rebecca Pryor, περιέγραψαν ότι η περιοχή φιλοξενούσε εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για μια ετήσια εκδήλωση γνωστή ως «Brooklyn Day». Ένας μάρτυρας ανέφερε ότι άκουσε έως και 30 πυροβολισμούς, δηλώνοντας: «Συνέχισαν να ακούγονται».

H αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν σε συνέντευξη Τύπου που θα λάβει χώρα μέσα στις επόμενες ώρες. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν στην επίθεση εμπλέκεται ένας ή περισσότεροι δράστες, ούτε εάν έχουν τεθεί ακόμα υπό κράτηση.