Τα εκτεταμένα επεισόδια στο Παρίσι προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές στην πόλη. Στις φλόγες τυλίχθηκε το εμπορικό κέντρο Croix-Blanche, νότια του Παρισιού και συγκεκριμένα στον νομό Σεν-ε-Μαρν, στο πλαίσιο των ταραχών που έχουν ξεσπάσει στη Γαλλία για τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ, από αστυνομικά πυρά.

Η πυροσβεστική εξακολουθεί να επιχειρεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ωστόσο το εμπορικό κέντρο της Με-συρ-Σεν, που υπάγεται στην Ιλ-ντε-Φρανς, να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.


Ήδη, από την έναρξη της πυρκαγιάς, στη 1:15 τα ξημερώματα, σημαντικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο. Ωστόσο οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε όλα τα κτήρια του εμπορικού κέντρου που είχε 30 καταστήματα. Στις 9 το πρωί, η πυροσβεστική εξακολουθούσε να επιχειρεί.

Προβλήματα υπήρξαν και από τον καπνό, με αποτέλεσμα ο δήμος να πάρει την απόφαση να κλείσει τα σχολεία Καμί και Αμπέιγ. Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο ακύρωσε όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο.

Ο Μακρόν ζητά απαγόρευση των βίντεο

Βίντεο και φωτογραφίες από το εμπορικό κέντρο να φλέγεται έχουν ήδη δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια των ταραχών, διευκολύνοντας τη διοργάνωση διαμαρτυριών.

Γι’ αυτό κάλεσε τις πλατφόρμες να περιορίσουν τα βίντεο με αναπαραγωγή βανδαλισμών και να κοινοποιήσουν την ταυτότητα συγκεκριμένων χρηστών.

Στην περιοχή που βρίσκεται το εμπορικό κέντρο είχε ήδη στοχοποιηθεί το δημοτικό αστυνομικό τμήμα και είχαν πυρποληθεί κάδοι απορριμάτων.