Ενώ η Γαλλία φλεγόταν από τα επεισόδια για τη δολοφονία 17χρονου από αστυνομικό στην πόλη Ναντέρ, ο Εμανουέλ Μακρόν χόρευε σε συναυλία του Έλτον Τζον στο Παρίσι, κάτι που έχει προκαλέσει τεράστιο σάλο και πλήθος αντιδράσεων στη χώρα.

Πιο αναλυτικά, βίντεο δείχνει τον πρόεδρο της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, να χορεύει μαζί με τη γυναίκα του στους ρυθμούς των τραγουδιών του Ελτον Τζον, σε συναυλία που έδωσε στο Παρίσι ο σπουδαίος Βρετανός τραγουδιστής και μουσικός.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε δείχνει τον πρόεδρο της Γαλλίας να χορεύει στη συναυλία που έδωσε στην Accor Arena στο Παρίσι ο Έλτον Τζον την Τετάρτη (28.6.2023), τη δεύτερη δηλαδή βραδιά που η χώρα φλεγόταν από τα βίαια και μεγάλα επεισόδια με αφορμή το θάνατο του Ναέλ Μ.

«Έχει πιάσει πάτο»

Όπως είναι φυσικό το βίντεο προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις και ο Εμανουέλ Μακρόν άκουσε τα εξ αμάξης στα σχόλια που έγιναν κάτω από το εν λόγω βίντεο.

«Η Γαλλία καίγεται και η πρόεδρος της πάει σε συναυλία του Έλτον Τζον. Ο Μακρόν έχει πιάσει πάτο», έγραφε ένα σχόλιο και ένα άλλο ανέφερε με πιο… ευγενικό τρόπο: «Λάθος timing».

Άλλα σχόλια ήταν πιο σκληρά. Ένα απ΄ αυτά ανέφερε: «Έρχεται η κόλαση για τον Μακρόν».

Ένα άλλο σχόλιο έκανε αναφορά στον Νέρωνα και τόνιζε: «Ο Νέρωνας έπαιζε μουσική όταν καιγόταν η Ρώμη, ενώ ο Μακρόν χορεύει όταν καίγεται το Παρίσι».

Τον… πρόδωσε και ο σύντροφος του Έλτον Τζον

Την παρουσία του Εμανουέλ Μακρόν στη συναυλία… κάρφωσε και ο σύντροφος του Έλτον Τζον, Ντέιβιντ Φέρνις, ο οποίος ανάρτησε την Πέμπτη στο Instagram μια φωτογραφία με τον ίδιο, τον τραγουδιστή, τον Γάλλο πρόεδρο και τη σύζυγό του Μπριζίτ.

Στη λεζάντα ο Φέρνις έγραψε: «Βackstage στο Παρίσι».

Κόλαση χωρίς τέλος

Η Γαλλία συγκλονίστηκε και χθες το βράδυ, αλλά και σήμερα τα ξημερώματα για τρίτη μέρα από τα επεισόδια με αφορμή τη δολοφονία του 17χρονου από αστυνομικό. Περίπου 250 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα τελευταία επεισόδια, ενώ έγιναν 667 συλλήψεις.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πήγε στις Βρυξέλλες μετά τη συναυλία για τη Σύνοδο Κορυφής τη ΕΕ, αλλά αποφάσισε να επισπεύσει την επιστροφή του στη χώρα, προκειμένου να είναι παρών σε μία ακόμα υπουργική σύσκεψη διαχείρισης της κρίσης.