Μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, σημειώνονται εκτεταμένα επεισόδια στο Παρίσι, αφού η οργή φαίνεται να έχει μετατρέψει ξανά τους δρόμους σε πεδίο μάχης.

Με σκοπό να αποτρέψουν νέα κρούσματα βίας, περίπου 2.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα κινητοποιηθούν στη γαλλική πρωτεύουσα και ειδικά στην Οτ-ντε-Σεν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών.

Περίπου 2.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα κινητοποιηθούν στη γαλλική πρωτεύουσα, και ειδικά στην Οτ-ντε-Σεν, για να αποτρέψουν νέα κρούσματα βίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

Το βράδυ της Τρίτης συνελήφθησαν στη Γαλλία 31 άτομα, τραυματίστηκαν ελαφρά 24 αστυνομικοί και κάηκαν περίπου 40 αυτοκίνητα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτήρισε «ασυγχώρητο» και «αδικαιολόγητο» το περιστατικό ενώ την ίδια ώρα δήλωσε «συγκλονισμένος» για τον θάνατο του εφήβου.

Σημειώνεται ότι μητέρα του 17χρονου Νάελ κάλεσε σε πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη μπροστά από το κτίριο της περιφέρεια της Οτ-ντε-Σεν. «Είναι εξέγερση για το γιο μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζεται ο ένας από τους δύο αστυνομικούς να σημαδεύει τον 17χρονο οδηγό με πιστόλι, κατόπιν να τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής όταν αυτός προσπαθεί να φύγει επιταχύνοντας.

Στο βίντεο ακούγεται μάλιστα η φράση: «θα φας σφαίρα στο κεφάλι».