Τουλάχιστον 8 είναι οι νεκροί και 56 οι τραυματίες από τον βομβαρδισμό της Ρωσίας με πυραύλους στο κέντρο της πόλης Κραματόρσκ της Ουκρανίας, την Τρίτη 27/06.

Οι πύραυλοι έπληξαν ένα εστιατόριο και ένα κτίριο.

Μεταξύ των θυμάτων, υπάρχουν 3 παιδιά, όπως διευκρίνισε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας στο Telegram.


«Σωστικά συνεργεία ψάχνουν στα συντρίμμια του κατεστραμμένου κτιρίου», για να εντοπίσουν παγιδευμένους, πρόσθεσε η υπηρεσία, ενώ οι εικόνες από το σημείο της επίθεσης είναι συγκλονιστικές.

Χθες, μάλιστα, ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένο, ανέφερε μέσω Telegram ότι ανασύρθηκε ένας 15χρονος νεκρός από τα συντρίμμια, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα βρέφος ηλικίας λίγων μηνών.


Το Κραματόρσκ, που πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής είχε πληθυσμό 150.000 κατοίκων, είναι η μοναδική μεγαλούπολη στην ανατολική Ουκρανία που δεν βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

Ρωσικός πύραυλος έπληξε επίσης συγκρότημα κτιρίων στο Κρεμεντσούκ, περίπου 375 χιλιόμετρα πιο δυτικά στην κεντρική Ουκρανία, ακριβώς έναν χρόνο μετά την επίθεση εκεί σε εμπορικό κέντρο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων. Δεν αναφέρθηκαν θύματα από την τελευταία επίθεση.

«Έτρεξα εδώ μετά την έκρηξη επειδή νοικιάζω εδώ ένα καφενείο. Όλα έχουν ανατιναχτεί», δήλωσε στο Reuters η 64χρονη Βαλεντίνα.

«Δεν έχουν μείνει τζάμια, παράθυρα ή πόρτες. Το μόνο που βλέπω είναι καταστροφή, φόβος και φρίκη. Αυτός είναι ο 21ος αιώνας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη έχει υποστεί κατά διαστήματα σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις.

Τον Απρίλιο του 2022, λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου, 63 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 160 τραυματίστηκαν από την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

*Φωτογραφία: Reuters