Ξανά… στριμωγμένος βρίσκεται ο Ντόναντλ Τραμπ, καθώς εμφανίστηκε ηχητικό ντοκουμέντο που τον εμφανίζει να συζητάει για τα απόρρητα έγγραφα που είχε στην κατοχή του. Την ηχογράφηση μιας συνάντησης του Ιουλίου του 2021 με τον Ντόναλντ Τραμπ να συζητά για απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου, που περιέγραφαν πιθανή επίθεση στο Ιράν, και τα οποία ο ίδιος είχε στην κατοχή του και δεν είχε αποχαρακτηρίσει, έφερε στο φως το CNN.

Η συνάντηση έγινε στη λέσχη γκολφ του Τραμπ στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ και το ηχητικό ντοκουμέντο αποτελεί κρίσιμο αποδεικτικό στοιχείο στην κατηγορία του ειδικού εισαγγελέα, Τζακ Σμιθ, κατά του Τραμπ για κακοδιαχείριση απόρρητων πληροφοριών, περιλαμβανομένης μιας στιγμής που ο ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου φαίνεται να υποδεικνύει στους συνομιλητές του – άτομα που βοηθούσαν τον πρώην προσωπάρχη του, Μαρκ Μίντοους να γράψει ένα βιβλίο - ότι είχε στην κατοχή του μυστικό έγγραφο του Πενταγώνου με σχέδια για επίθεση στο Ιράν.

 «Αυτά είναι τα χαρτιά», λέει ο Τραμπ στο ηχητικό ντοκουμέντο, ενώ συζητά τα σχέδια επίθεσης του Πενταγώνου, ένα απόσπασμα που δεν περιλαμβανόταν στο κατηγορητήριο.

«Τα ετοίμασε ο στρατός και μου τα έδωσε», συνεχίζει σημειώνοντας ότι το έγγραφο παραμένει απόρρητο. «Ως πρόεδρος θα μπορούσα να το έχω αποχαρακτηρίσει. Τώρα δεν μπορώ, ξέρετε, αλλά αυτό παραμένει απόρρητο», προσθέτει.

Ο Τραμπ δήλωσε στις 13 Ιουνίου «αθώος» στις 37 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για τη φερόμενη κακοδιαχείριση των απορρήτων εγγράφων, που βρήκε το FBI στο θέρετρό του, το Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.