Από τη μια στιγμή στην άλλη γίνονται μια άμορφη μάζα. Υποβρύχια και σκάφη όπως το βαθυσκάφος Τitan, συμμετέχουν σε δοκιμές ενδόρρηξης και καταστρέφονται μέσα σε δευτερόλεπτα.

Δέος προκαλεί το βίντεο από δοκιμές που δείχνουν πώς είναι η ενδόρρηξη όπως αυτή που κατέστρεψε το βαθυσκάφος Titan της OceanGate Expeditions. Στο βίντεο οι μεταλλικοί  κύλινδροι καταστρέφονται σαν κονσερβοκούτια, από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η ενδόρρηξη υποβρυχίου αναφέρεται στην καταστροφική εσωτερική κατάρρευση του κύτους ενός υποβρυχίου λόγω της τεράστιας πίεσης που ασκείται στα μεγάλα βάθη των ωκεανών (πάνω από 2 τόνους ανά τετραγωνικό εκατοστό, πάνω από 350 φορές της πίεσης στη Γη).

Η έντονη εξωτερική πίεση πιθανότατα προκάλεσε αστοχία της δομικής ακεραιότητας του υποβρυχίου, με αποτέλεσμα να συνθλιβεί.

Ο κώνος της ουράς και άλλα υπολείμματα από το βαθυσκάφος βρέθηκαν από ένα τηλεχειριζόμενο όχημα περίπου 1.500 μέτρα από την πλώρη του Τιτανικού, σε 4 χιλιόμετρα βάθος στον πυθμένα του Ατλαντικού.

Το υποβρύχιο Titan παρέσυρε στο θάνατο τους πέντε επιβάτες του μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος, και δεν κατάλαβαν τίποτε.

Σε αυτά τα βάθη, το βαθυσκάφος βρίσκεται υπό τεράστια πίεση και ακόμη και το μικρότερο δομικό ελάττωμα θα μπορούσε οδηγεί στην καταστροφή.