Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της OceanGate, Stockton Rush, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των πέντε εγκλωβισμένων στο υποβρύχιο Titan, είχε παραδεχτεί σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο αμερικανικό δίκτυο CBS, τον Δεκέμβριο του 2022, ότι γνώριζε τους κινδύνους που έκρυβε η κατάδυση σε βάθος χιλιάδων μέτρων στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Sunday Morning», είχε επισημάνει ότι «ο μεγαλύτερος φόβος» του ήταν «πράγματα που θα τον εμπόδιζαν να βγει στην επιφάνεια».

«Βράχοι που εξέχουν, δίχτυα ψαριών, κίνδυνος να κολλήσει το σκάφος. Και αυτό είναι απλώς μια πειραματική τεχνική. Είναι αρκετά ξεκάθαρο - εάν κάτι προεξέχει μην πάτε κάτω από αυτό. Εάν υπάρχει δίχτυ, μην το πλησιάζετε. Έτσι, μπορείτε να τα αποφύγετε, εάν είστε απλώς αργοί και σταθεροί», είχε αναφέρει.

Ακόμα, ο κ. Rush είχε σημειώσει ότι «υπάρχει ένα όριο» στο πόσο ασφαλής θα μπορούσε να είναι η όλη επιχείρηση, παρά τις προβλέψεις.

«Θέλω να πω, αν θέλετε απλώς να είστε ασφαλείς, μην σηκώνεστε από το κρεβάτι. Μην μπείτε στο αυτοκίνητό σας. Μην κάνετε τίποτα. Κάποια στιγμή, θα πάρετε κάποιο ρίσκο, και είναι πραγματικά μια ερώτηση ρίσκου-απόδοσης. Νομίζω ότι μπορώ να το κάνω με ασφάλεια, παραβιάζοντας τους κανόνες», είχε πει.