Μία νέα τραγωδία συγκλονίζει την Ιταλία τις τελευταίες ώρες, καθώς δύο ανήλικοι -16 ετών- φέρεται να επιτέθηκαν σε άστεγο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του τη νύχτα της Δευτέρας, 19 Ιουνίου.

Το αποτρόπαιο περιστατικό της επίθεσης εις βάρος του 43χρονου θύματος ονόματι Γκανιέζε Φριντερίκ Ακουάσι Αντόφο με καταγωγή από την Γκάνα σημειώθηκε στην περιοχή Πομιλιάνο ντ Άρκο της Νάπολης. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, όπου διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία. Πέθανε λίγο αργότερα στα επείγοντα του νοσοκομείου «Nola».

Οι δύο συνομήλικοι έφηβοι φαίνεται ότι επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον άτυχο άντρα, ενώ εκείνος κοιμόταν. Η αποτρόπαιη δράση τους καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που ήταν εγκατεστημένο σε κατάστημα της περιοχής.

«Μόνο μια κάμερα, τοποθετημένη σε εμπορική εγκατάσταση, μαγνητοσκόπησε την ξαφνική και χωρίς κίνητρα βίαιη επίθεση από ανηλίκους εναντίον του θύματος, ο οποίος ήταν μόνος στον δρόμο» διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Και οι δύο συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στον άγριο ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου και πλέον κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση υποκινούμενη από μίσος.

Ο τραγικός επίλογος του άτυχου 43χρονου γράφτηκε αργά τη νύχτα της Κυριακής προς ξημερώματα Δευτέρας. Παρότι είχε καταφέρει να επιβιώσει από το ταξίδι από την Γκάνα προς την Ιταλία, διασχίζοντας την έρημο Σαχάρα και πριν μάλιστα επιβιβαστεί σε πλοιάριο για να διανύσει τον επικίνδυνο δρόμο της Μεσογείου, είχε φυλακιστεί σε λιβυκό στρατόπεδο. Αλλά η ζωή του έληξε άδοξα.

Οι Ιταλοί που τον έβλεπαν να κάθεται και να κοιμάται ήσυχα στη γωνιά του, σε ένα παγκάκι του Πομιλιάνο, θρηνούν για την απώλειά του, ειδικά από τη στιγμή που πιθανολογείται ως απότοκο ρατσισμού. Σε αυτό το παγκάκι, όπου συνήθιζε να κοιμάται, δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν για να αφήσουν λουλούδια, κεριά, γράμματα και μηνύματα για να του πουν το τελευταίο «αντίο».