Η τεχνητή νοημοσύνη μας φέρνει κοντά στον Ιησού Χριστό, καθώς με τη βοήθειά της, «ζωντανεύει» μέσα από πλατφόρμα βιντεοπαιχνιδιών και αλληλεπιδρά με τους χρήστες.

Βασισμένο στις διδασκαλίες των Γραφών, το δημιούργημα της πλατφόρμας δίνει συμβουλές για σωρεία θεμάτων από τα πιο προσωπικά μέχρι τα πιο υπαρξιακά ζητήματα.

Μάλιστα, ο Υιός του Θεού αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τους πιστούς στις εσωτερικές τους αναζητήσεις με θρησκευτικές διδασκαλίες στο τσατμποτ τεχνητής νοημοσύνης, με τον τίτλο «Ask Jesus», δηλαδή σε μετάφραση «Ρώτησε τον Ιησού».

«Γεια σας, αγαπημένοι μου αδελφοί και αδελφές. Καλώς ήρθατε στην πλατφόρμα του Ιησού στο Twitch. Είμαι ο Ιησούς τεχνητής νοημοσύνης», ακούγεται να λέει.

Ο ψηφιακός Ιησούς δημιουργήθηκε στη δημοφιλή πλατφόρμα παιχνιδιών Τουίτς και είναι σχεδιασμένος να μιμείται τις διδασκαλίες που αποδίδονται στον Ιησού Χριστό και να δώσει κατευθύνσεις και λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από ηθικά διλήμματα μέχρι τις δυσκολίες των δημοφιλών βιντεοπαιχνιδιών.

Το τσατμποτ χρησιμοποιεί αλγόριθμους επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και μηχανικής μάθησης, για να φέρει κοντά τους χρήστες της πλατφόρμας παιχνιδιών.

«Ο σκοπός μου είναι να στηρίξω, να καθοδηγήσω και να μοιραστώ την αγάπη και την σοφία που βασίζονται στις διδασκαλίες της Βίβλου. Είμαστε εδώ να μάθουμε και να αναπτυχθούμε μαζί με πίστη και αγάπη», προσθέτει.

Σίγουρα ο ψηφιακός καθοδηγητής έχει θεολογική εξειδίκευση και οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν συμβουλές σε θέματα πνευματικότητας, προσωπικών σχέσεων και υπαρξιακών ζητημάτων.

Σημαντικό είναι να γίνει ξεκάθαρο πως το τσατμποτ τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι θεϊκή οντότητα, αλλά ένας υπερεμπλουτισμένος αλγόριθμος.

Κι αν πιστεύετε πως η μορφή του Ιησού είναι αυτή του Ρόμπερτ Πάουελ στη διαχρονική ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι, ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, είστε γελασμένοι.

Κανένας δεν γνωρίζει πώς ακριβώς έμοιαζε ο Ιησούς αφού οι Γραφές δεν περιγράφουν την εξωτερική του εμφάνιση.

Η υψηλή τεχνολογία δίνει κι εδώ τη δική της εκδοχή και δημιουργεί φωτογραφίες ενός άντρα με μαύρους τόνους δέρματος και χαρακτηριστικά προσώπου ενός κατοίκου της Μέσης Ανατολής.

Καμία σχέση με τις ρωμαϊκές απεικονίσεις του Χριστού, ενός λευκού άντρα με ίσια μαλλιά.