Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αρχηγός της αμερικανικής ακτοφυλακής Τζέιμι Φρέντερικ, αεροσκάφη από τον Καναδά και τις ΗΠΑ έχουν «σαρώσει» πάνω από 25.900 τετραγωνικά χιλιόμετρα θάλασσας για τον εντοπισμό του τουριστικού υποβρυχίου που αγνοείται από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, ενώ πλησίαζε το ναυάγιο του Τιτανικού στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ναυάγιο του Τιτανικού βρίσκεται 1.450 χλμ ανατολικά του Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης και 644 χλμ νότια του Σεντ Τζονς της Νέας Γης. Σύμφωνα με τον Guardian, το πλοίο Polar Prince του Καναδά πραγματοποιεί επιφανειακές έρευνες μαζί με ένα καναδικό αναγνωριστικό αεροσκάφος Boeing P-8 Poseidon, αναφέρει το Associated Press.

Σόναρ

Επιπλέον, ο καναδικός στρατός έριξε σόναρ για να ακούσει τυχόν ήχους από το υποβρύχιο Titan. Επίσης, ένα υποβρύχιο ρομπότ ψάχνει στην περιοχή και δύο αμερικανικά αεροσκάφη Lockheed C-130 Hercules πραγματοποιούσαν υπερπτήσεις. Για να βοηθήσουν την έρευνα, τρία μεταγωγικά C-17 μετέφεραν τον υποβρύχιο και τον εξοπλισμό υποστήριξης από το Μπάφαλο στο Σεντ Τζονς.

Επίσης, ένα πλοίο του Βασιλικού Καναδικού Ναυτικού, που μετέφερε ιατρική ομάδα ειδικευμένη στην καταδυτική ιατρική και έναν κινητό υπερβαρικό θάλαμο επανασυμπίεσης έξι ατόμων σπεύδουν σήμερα στην περιοχή.