Συναγερμός έχει σημάνει για ένα υποβρύχιο με τουρίστες που χρησιμοποιήθηκε για την περιήγησή τους στο ναυάγιο του Τιτανικού, καθώς αυτό αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται την ακτοφυλακή της Βοστώνης, η αποστολή έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη για το υποβρύχιο γεμάτο τουρίστες, το οποίο πήγαινε προς το ναυάγιο του Τιτανικού.

Μέχρι στιγμής είναι αδιευκρίνιστο πώς χάθηκε το σκάφος ή αν υπήρχαν επιβάτες σε αυτό. Η αμερικανική ακτοφυλακή, πάντως, έχει ήδη ξεκινήσει μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Πρόσφατα, η εταιρεία OceanGate Expeditions είχε ανακοινώσει στον ιστότοπό της και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν «σε εξέλιξη» μια αποστολή στο ναυάγιο του Τιτανικού. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ωστόσο αν το δικό της σκάφος είναι αυτό που έχει χαθεί ή αν εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Πού βρίσκεται το ναυάγιο του Τιτανικού

Το διάσημο ναυάγιο βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρων στον πυθμένα του Ατλαντικού, περίπου 600 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές του Νιουφάουντλαντ του Καναδά.

Το πλοίο είχε προσκρούσει σε παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη το 1912, στέλνοντας στον θάνατο 1.500 από τους περίπου 2.200 επιβάτες του.

Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε το 1985 και, τα τελευταία χρόνια, μικρά υποβρύχια μεταφέρουν περιστασιακά τουρίστες που πληρώνουν για να το επισκεφτούν.

Οι πολυήμερες εκδρομές στο ναυάγιο κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια και μία κατάδυση στον Τιτανικό, συμπεριλαμβανομένης της κατάβασης και της ανάβασης, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, διαρκεί περίπου 8 ώρες.