Αγνώριστος και καταβεβλημένος ήταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην τελευταία φωτογραφία στην οποία απαθανατίστηκε σε μπιστρό στην Ιταλία. Τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον είχαν καταβάλει.

Την περασμένη Δευτέρα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών σε νοσοκομείο της Ρώμης.

Λίγο πριν νοσηλευθεί στο νοσοκομείο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επισκέφτηκε μαζί με την επί χρόνια σύντροφό του Μάρτα Φασίνα ένα τοπικό μπιστρό για να απολαύσει γρανίτα.

Ο ιδιοκτήτης απαθανάτισε τον Μπερλουσκόνι φωτογραφίζοντάς τον μαζί με τον γιο του και έδωσε στη δημοσιότητα την τελευταία φωτογραφία του «Καβαλιέρε».

Ο Μπερλουσκόνι ήταν ευδιάθετος και αφού παρήγγειλε μια γρανίτα δεν σταμάτησε να αστειεύεται με τους θαμώνες αλλά και με τον μικρό γιο του ιδιοκτήτη του μπιστρό.

«Ήταν περίπου 2.30 μ.μ. όταν έφτασε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μόλις είχαμε τελειώσει τη μεσημεριανή μας βάρδια», δήλωσε ο Μασιμιλιάνο Αλμπανέζε, ο ιδιοκτήτης του μπιστρό.

Δύο φοιτητές ζήτησαν από τον Μπερλουσκόνι να βγάλουν μία φωτογραφία, με τον ίδιο να τους λέει: «Πείτε σε όλους ότι συναντήσατε τον πρόεδρο». Μάλιστα, ο «Καβαλιέρε» δεν έμοιαζε καθόλου με κάποιον που θα νοσηλευόταν από λεπτό σε λεπτό, τόνισαν οι δύο φοιτητές.