Ο Ντιρκ Χάουελ καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση και η Κάρλα Σκοτ για ανθρωποκτονία εξ αμελείας του εννιάχρονου γιου της, Άλφι, από το Βασιλικό Δικαστήριο του Κόβεντρι στη Βρετανία

Οι μαρτυρίες για το τι πέρασε το παιδί στο σπίτι τους στο Γουόρτσεστερσαϊρ έκαναν ακόμα και τους πιο ψύχραιμους να ριγήσουν. Οι δυο τους σκότωσαν το μικρό Άλφι ύστερα από μήνες βαριάς κακοποίησης κατά τη διάρκεια του lockdown. Ο 9χρονος μαθητής ξεψύχησε στο μπάνιο τον Φεβρουάριο του 2021, καθώς φέρεται να δέχθηκε 50 χτυπήματα. Αναφέρεται πως ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, αφού υποβλήθηκε σε μια σειρά από σκληρές τιμωρίες.



Οι βάναυσες τεχνικές «πειθαρχίας» που εφάρμοζαν η μητέρα και ο πατριός του Άλφι περιελάμβαναν χτυπήματα με ζώνες και σαγιονάρες και κρύα μπάνια. Ακόμα, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στη δίκη, το ζευγάρι τον έβγαζε έξω τη νύχτα και του έριχνε νερό, προκειμένου να τον... συνετίσει.

Αυτό, μάλιστα, που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πως η σωματική και ψυχολογική κακοποίηση στον 9χρονο συνεχιζόταν, παρ' όλο που το παιδί βρισκόταν υπό την προστασία των κοινωνικών υπηρεσιών.

Οι νομικές διαδικασίες για να τον απομακρύνουν από το σπίτι του τρόμου ήταν σε εξέλιξη, ωστόσο το παιδί τελικά ξεψύχησε πριν προλάβουν να τον βοηθήσουν.