Ο Ντόναλντ Τραμπ θα εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου στο Μαϊάμι, όπου θα του απαγγελθούν 37 κατηγορίες που σχετίζονται με απόρρητα έγγραφα του Λευκού Οίκου, που ήταν αποθηκευμένα στο Μαρ-α-λαγκο.

Πρόκειται για ιστορική στιγμή καθώς είναι η πρώτη φορά που διώκεται ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί - αποτυπώματα, απαγγελτήριο κατηγοριών κτλ - θα μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, λόγω της ιδιότητάς του. Επίσης, δεν αναμένεται να τεθεί υπό κράτηση μετά την παράδοσή του στις αρχές και παραμένει ασαφές πότε η υπόθεσή του θα προχωρήσει σε δίκη.

Έξω από το δικαστήριο στο Μαϊάμι έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες δημοσιογράφοι και φωτογράφοι από όλα τα ΜΜΕ  του πλανήτη. Επίσης καταφθάνουν συνεχώς διαδηλωτές - οπαδοί και επικριτές του - με συνθήματα υπέρ και κατά του πρώην προέδρου και υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Δείτε φωτογραφίες: 


Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους διαδηλωτές να είναι «ειρηνικοί», υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να υπάρξει αναταραχή.

Δείτε βίντεο από το σημείο: 


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν αναμένεται να κάνει δήλωση στη Φλόριντα την Τρίτη, αλλά θα μιλήσει στα ΜΜΕ στις 8:15 μ.μ. από το κλαμπ του γκολφ στο Bedminster του New Jersey.