Οι Aρχές της Ιταλίας αποφάσισαν τελικά ότι η σορός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μην τεθεί αύριο (12/06) σε λαϊκό προσκύνημα. Αιτία, όπως γράφει ο Τύπος, είναι η δυσκολία να μπορέσει να ελεγχθεί η μεγάλη προσέλευση των πολιτών.

Το λαϊκό προσκύνημα είχε προγραμματιστεί να γίνει σε τηλεοπτικό στούντιο του ομίλου Μπερλουσκόνι, στο Κολόνιο Μοντζέζε, έξω από το Μιλάνο. Η σορός του μεταφέρεται στη βίλα του στο Άρκορε.

Η κηδεία του «Καβαλιέρε» θα τελεστεί κανονικά την Τετάρτη το απόγευμα, στις 3 τοπική ώρα, στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου δημοσία δαπάνη.

«Για μένα ο Σίλβιο ήταν σαν μεγαλύτερος αδελφός. Στο τελευταίο μήνυμα που μου έστειλε, μου έγραψε "δούλεψε για την ειρήνη"», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πέθανε σήμερα το πρωί στις 09:30 (ώρα Ιταλίας), σε ηλικία 86 ετών, ύστερα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Ο «Καβαλιέρε» νοσηλευόταν από την Παρασκευή στο νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου.