Την είδηση πως συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζιον, μετέδωσαν τα βρετανικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρεται σχετικά, η σύλληψη της Στέρτζιον αφορά μια έρευνα που γίνεται στα οικονομικά στοιχεία του SNP (Εθνικό Κόμμα Σκωτίας).

Η αστυνομία της Σκωτίας επιβεβαίωσε ότι μια 52χρονη ήταν υπό κράτηση, αλλά δεν επιβεβαίωσε αμέσως την ταυτότητά της.

Η γυναίκα συνελήφθη «ως ύποπτη σε σχέση με την εν εξελίξει έρευνα για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του  SNP», ανέφερε στο Twitter.

Η έρευνα της Αστυνομίας της Σκωτίας διεξάγεται μετά από ισχυρισμούς ότι πάνω από 600.000 λίρες σε δωρεές για την εκστρατεία ανεξαρτησίας ξοδεύτηκαν καταχρηστικά από το κόμμα.

Σύμφωνα με τον Guardian, η πρώην αρχηγός του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας είναι το τρίτο άτομο που συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Branchform.

Είχε συλληφθεί και ο σύζυγος της Στέρτζον τον Απρίλιο

Η σύλληψη της Στέρτζον έρχεται μετά τη σύλληψη του συζύγου της Πίτερ Μέρελ τον Απρίλιο. Ο Μέρελ και ο Σκωτσέζος βουλευτές Κόλιν Μπίτι, ο οποίος ήταν ταμίας του SNP εκείνη την περίοδο, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες εν αναμονή περαιτέρω έρευνας.

Εκτός από τις συλλήψεις, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε μια σειρά ακινήτων, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού των Μέρελ και της Στέρτζον - όπου μια σκηνή της αστυνομίας είχε στηθεί στον κήπο - καθώς και στα κεντρικά γραφεία του SNP στο Εδιμβούργο, με τις Αρχές να παίρνουν κιβώτια με έγγραφα και υπολογιστές.