Πλάνα από κάμερα σώματος της αστυνομίας του Λας Βέγκας φέρεται να κατέγραψαν μια ύποπτη εμφάνιση UFO στην λαμπερή πόλη των καζίνο, με μάρτυρες να δηλώνουν ότι είδαν «εξωγήινους - τουλάχιστον - 3 μέτρων με μεγάλα γυαλιστερά μάτια».

Η κάμερα ενός αστυνομικού του Βέγκας κατέγραψε το αντικείμενο περίπου στις 23:50 (τοπική ώρα) στις 30 Απριλίου, αφού ένας κάτοικος ανέφερε κάτι «100 τοις εκατό όχι ανθρώπινο» στην ιδιοκτησία του, ανέφερε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι 8 News Now.

Το βίντεο δείχνει μια φωτεινή μπλε μπάλα φωτός να ταξιδεύει στον νυχτερινό ουρανό με ταχύτητα. Περίπου 39 λεπτά μετά την πρώτη κλήση, ένας άλλος κάτοικος επικοινώνησε με το 911 (το αμερικανικό 100), λέγοντας ότι «υπήρχαν δύο άγνωστες οντότητες» στην αυλή του σπιτιού του, αφού είδε ένα αντικείμενο να πέφτει από τον ουρανό.

«Είναι ένα άτομο κάτι σαν 8 πόδια (3 μέτρα) δίπλα του και ένα άλλο είναι μέσα μας [sic] και έχει μεγάλα μάτια και μας κοιτάζει — και είναι ακόμα εκεί», είπε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στην αστυνομία στο ηχητικό που έχει το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι. «Στην αυλή μου. Ορκίζομαι στον Θεό αυτό δεν είναι αστείο, αυτό είναι πραγματικότητα - είμαστε τρομοκρατημένοι», ισχυρίστηκε ο κάτοικος. «Είναι πολύ μεγάλοι. Είναι σαν 8 πόδια, 9 πόδια, 10 πόδια. Μας φαίνονται σαν εξωγήινοι. Μεγάλα μάτια. Έχουν μεγάλα μάτια. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Και μεγάλο στόμα. Έχουν λαμπερά μάτια και δεν είναι άνθρωποι. Δεν είναι άνθρωποι 100 τοις εκατό», ισχυρίστηκε.

Οι αστυνομικοί που απάντησαν στην κλήση εξέφρασαν το φόβος τους για τα παράξενα γεγονότα. «Είμαι τόσο νευρικός αυτή τη στιγμή», ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων ένας αστυνομικός στον συνάδελφό του.

Πάντως, έγινε έρευνα στην περιοχή της υποτιθέμενης παρατήρησης ΑΤΙΑ, και οι μάρτυρες ερωτήθηκαν, αλλά δεν βρέθηκαν νέα στοιχεία. Το LVPD (αστυνομικό τμήμα Λας Βέγκας) έκτοτε έκλεισε την υπόθεση, ανέφερε το 8 News Now.

Η περίεργη υπόθεση έρχεται στο φως αφότου ένας πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών που έγινε πληροφοριοδότης ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν πλήθος εξαρτημάτων και εξοπλισμού από UFO «μη ανθρώπινης προέλευσης» που έχουν προσγειωθεί στη γη.

Ο Ντέιβιντ Τσαρλς Γκρους είπε ότι οι ΗΠΑ και άλλα έθνη εμπλέκονται επίσης σε άκρως απόρρητες επιχειρήσεις που προσπαθούν να κάνουν «αντίστροφη μηχανική» των εξαρτημάτων για τη δημιουργία όπλων.

Ο Γκρους, ο οποίος υπηρέτησε στο Αφγανιστάν και εργάστηκε για την Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών (NGA) και το Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης (NRO), παρέδωσε λεπτομέρειες για τις εικαζόμενες επιχειρήσεις στο Κογκρέσο και τον Γενικό Επιθεωρητή της Κοινότητας Πληροφοριών. Έχει επίσης καταθέσει μια καταγγελία κατά του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας και ισχυρίζεται ότι έχει εξοστρακιστεί για την απόφασή του να «μαρτυρήσει».

Ο 36χρονος εργάστηκε στην αμερικανική ομάδα κρούσης για ΑΤΙΑ από το 2019 έως το 2021.