H Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν και η τοπική εισαγγελέας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για το αδιανόητο περιστατικό με την επίθεση σε παιδιά σε παιδική χαρά του Ανεσί στη Γαλλία.

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελίζαμπεθ Μπορν, ανέφερε αρχικά ότι ολόκληρη η κοινότητα του Ανεσί έχει συγκλονιστεί από το περιστατικό, ενώ η εισαγγελέας στην πρώτη της τοποθέτηση τόνισε ότι ο δράστης έχει συλληφθεί και δεν υπάρχει τρομοκρατικό κίνητρο για την επίθεση.

Ανέφερε δε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για τα κίνητρα του δράστη, ενώ έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα.

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός, από την πλευρά της, είπε ότι ο δράστης δεν έχει ποινικό ή ψυχιατρικό παρελθόν και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για Σύρο υπήκοο που είχε καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία. Είχε επίσης ζητήσει άσυλο στη Γαλλία, αλλά αυτό «παρακάμφθηκε» από το προηγούμενο σουηδικό αίτημα που χρονολογείται πριν από 10 χρόνια, ανέφερε η Ελίζαμπεθ Μπορν, εξηγώντας παρακάτω ότι το καθεστώς πρόσφυγα που του έχει χορηγηθεί στη Σουηδία επανεξετάζεται.

Οι τραυματίες, σύμφωνα με την εισαγγελέα, είναι έξι, τέσσερα παιδιά και δύο ενήλικες, και κάποιοι εξ αυτών νοσηλεύονται στην εντατική. Ο δεύτερος ενήλικος είναι ελαφρά τραυματίας, ενώ τα τέσσερα παιδιά είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οταν έφθασε η αστυνομία στην παιδική χαρά, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο ύποπτος είχε πάνω του ένα μαχαίρι, ενώ θα γίνει και ξεχωριστή έρευνα για το γεγονός ότι η αστυνομία πυροβόλησε τον 32χρονο για να τον ακινητοποιήσει.

Η Γαλλίδα εισαγγελέας ανέφερε ακόμη ότι ο ύποπτος έχει παιδί στην ίδια ηλικία με ένα από τα παιδιά που δέχθηκαν επίθεση.

Λέει ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν ένα παιδί 22 μηνών και ένα που είναι τριών ετών, επιβεβαιώνοντας ότι το περιστατικό συνέβη σε παιδική χαρά.

Όλοι οι μάρτυρες και τα θύματα που δεν τραυματίστηκαν βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και περιθάλπονται από εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, προσέθεσε η εισαγγελέας.

Λέει ότι θέλει να τονίσει και πάλι «πόσο σοκαρισμένοι είμαστε».

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι είναι «τρομερό πράγμα» αυτό που συνέβη και ότι πρέπει να θυμόμαστε ότι πρόκειται για βρέφη που είναι «σοβαρά τραυματισμένα».

«Είμαστε όλοι τρομερά σοκαρισμένοι από αυτό», προσέθεσε.