Εικόνες που δεν βλέπει κανείς κάθε μέρα σημειώθηκαν στην παριζιάνικη πρωτεύουσα.

Ένας πίνακας 102 τετραγωνικών μέτρων, μια τάξη 5.100 εξεταζόμενων σε τρεις δόσεις και όχι λιγότερα από 1.779 θρανία. Αυτό το ασυνήθιστο σκηνικό στήθηκε στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, την Κυριακή μεταμορφώνοντας ένα από τα εμβληματικότερα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας σε σχολική τάξη με στόχο το βιβλίο Γκίνες.

Στον υπαίθριο διαγωνισμό ορθογραφίας έλαβαν μέρος άνθρωποι ηλικίας από 10 έως 92 ετών που με αγωνία άκουσαν την υπαγόρευση των κειμένων και προσπάθησαν να τα μεταφέρουν στο χαρτί σωστά ορθογραφημένα.

Η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης συνιστά μια παγκόσμια πρωτιά. Οι διοργανωτές έλαβαν περισσότερες από 50.000 αιτήσεις. Από τους συμμετέχοντες κληρώθηκαν 5.100 άνθρωποι όλων των ηλικιών που χωρίστηκαν σε τρεις μεγάλες ομάδες των 1.779 διαγωνιζομένων ανά άσκηση.

Τουλάχιστον 100 λέξεις για να μετρήσει η ορθογραφία

Ο Μαρκ Αντουάν Ζαμέ, πρόεδρος της Επιτροπής των Ηλυσίων Πεδίων, που είχε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, δήλωσε ότι στόχος τους είναι να συμπεριληφθεί στο Παγκόσμιο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.

Από την πλευρά του Ρεκόρ Γκίνες, η Ανούκ ντε Τιμαρί, διαπιστευμένη κριτής του φορέα, διευκρίνισε ότι θα ληφθεί υπόψη η «ενεργή συμμετοχή» του καθενός και θα καταμετρηθούν μόνο τα γραπτά με κείμενα τουλάχιστον 100 λέξεων. «Χρειάζονται τουλάχιστον εκατό λέξεις που να αντιστοιχούν στο εκφωνηθέν κείμενο για να μετρήσει η συμμετοχή» είπε.