Ο Ενές Καντέρ είναι «κόκκινο πανί» για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος παίκτης του ΝΒΑ δήλωσε μέσω Twitter ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον μήνυσε και ζήτησε τη σύλληψή του για κατηγορίες «προσβολής του προέδρου».

Ο ίδιος ο Ενές Καντέρ μίλησε αποκλειστικά στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» και στη δημοσιογράφο, Ελευθερία Νταβατζή για τη μήνυση που κατέθεσε προς εκείνον ο Ερντογάν. Ο Καντέρ αναφέρει πως η τουρκική κυβέρνηση προσέγγισε τον Έλον Μασκ προκειμένου να μπλοκάρει τους αντισυστημικούς δημοσιογράφους, διαφορετικά θα απαγορευτεί η εφαρμογή του Twitter στην Τουρκία.

«Πρώτα απ' όλα υπάρχουν πολλά βίντεο, και εγώ ανέβασα κάποια βίντεο, ακόμη και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης ανήρτησαν μερικά βίντεο που ο Ερντογάν έκλεβε. Όταν έκαναν μία συζήτηση με φίλους στην Αμερική, με βουλευτές στην Ουάσινγκτον, ανέφεραν ότι δεν πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξουν ελεύθερες ή δίκαιες εκλογές. Προσπάθησε να κλέψει, προσπάθησε να κάνει νοθεία, όμως η αντιπολίτευση είναι τόσο δυνατή που δεν κατάφερε (σ.σ.: ο Ερντογάν) την αυτοδυναμία στον πρώτο γύρο», ανέφερε αρχικά.

Η προσέγγιση Ερντογάν στον Έλον Μασκ

Σύμφωνα με τον Ενές Καντέρ, «η τουρκική κυβέρνηση προσέγγισε τον Έλον Μασκ και του είπε πως ''αν δεν μπλοκάρεις τους δημοσιογράφους που θέλουμε, θα απαγορεύσουμε την εφαρμογή στην Τουρκία''. Αυτό ήταν μεγάλος εκβιασμός. Ο Έλον Μασκ δείλιασε μπροστά στη δικτατορία, γιατί μπλόκαρε τους δημοσιογράφους που ήθελε ο Ερντογάν. Αυτοί οι δημοσιογράφοι ήταν και οι πιο σημαντικοί για τις εκλογές, γιατί έβγαζαν στη δημοσιότητα τα εγκλήματα του Ερντογάν. Επιλέγει (σ.σ.: ο Έλον Μασκ) τα χρήματα αντί της ηθικής, των αρχών και των αξιών».

Και πρόσθεσε: «Η Τουρκία δεν είναι πια ελεύθερη χώρα. Η Τουρκία θα μπορούσε να ήταν μία γέφυρα μεταξύ του Ισλάμ και της Δύσης, αλλά με τις τακτικές του Ερντογάν είναι αδύνατο. Η οικονομία καταρρέει, γίνονται πολλές τρομοκρατικές ενέργειες, και είναι πολύ λυπηρό γιατί είναι η χώρα μου. Θα πάρει λίγο χρόνο για την Τουρκία εάν χάσει ο Ερντογάν έτσι ώστε να γίνει η Τουρκία και πάλι ελεύθερη χώρα, αλλά με τον Ερντογάν αυτό είναι αδύνατον».